Vrijwilligers redden de vissen.
Vrijwilligers redden de vissen. Foto: Peter Vermeer

Hengelsport Kombinatie helpt bij redden van vis in nood

BERGEN OP ZOOM - Donderdag 15 april kreeg het BHK bestuur een bericht van een oplettende werknemer van Pommec BV (bedrijf in duikuitrusting) op het industrieterrein Noordland van spartelende vissen.


Het bleek dat een bedrijf in opdracht van de Gemeente Bergen op Zoom bezig was overloopvijver (gelegen naast het bedrijf) leeg te pompen met als gevolg een verrassend schouwspel van spartelende vissen.
Haast was in deze situatie geboden en gelukkig werd de Bergse Hengelsport Kombinatie benadert die met haar groep van vrijwilligers als redder in nood kon worden ingezet. In de dikke blubber waarbij men soms ruim 50 cm wegzakte heeft men de vis met schep- en leefnetten naar de kant weten te brengen.
Uiteindelijk zijn er ruim 150 vissen gered en overgeplaatst naar ander (vis)water met nieuwe overlevingskansen.


Vrijwilligers
verrichten
goede daad



Afgelopen periode is deze groep al diverse keren ingeschakeld om te assisteren bij visuitzettingen of afvissingen maar nu was er een heel andere situatie die niet voorbereid was en het dus meteen handelen was.
Het BHK Bestuur is dan ook blij met de groep vrijwilligers van de hengelsportverenigingen die deze goede daad hebben verricht!
De oplettende werknemer is ook namens het bestuur bedankt en we hopen dat de koffie met de lekkernij gesmaakt heeft.


Vissen in nood
Ziet u ook problemen met vissen in de Bergse wateren?
Neem contact met ons op via de website
BHK-BOZ.nl
of meld dit via Facebook bij:
www.facebook.com/
bergsehengelsportkombinatie.[n]