Team Seksuele Gezondheid GGD ook in Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM - Sinds januari van dit jaar is team Seksuele Gezondheid van GGD West-Brabant gestart met een spreekuur in Bergen op Zoom. Naast de spreekuren in Breda en Roosendaal kun je nu ook op de donderdagochtend in Bergen op Zoom terecht voor een SOA test.


Het centrum voor seksuele gezondheid (CSG) van de GGD West-Brabant houdt zich bezig met het bevorderen van vrijwillige, veilige en prettige seksualiteit, ook tijdens de Corona-pandemie.

De werkwijze is tijdens deze coronaperiode wel anders geweest dan u van de GGD gewend bent en ook voor een deel van 2021 zal dit nog zo blijven.

“Enkel cliënten die gewaarschuwd zijn voor een soa of klachten hebben die bij een soa kunnen passen, kunnen een afspraak maken op het soa spreekuur. Daarnaast zien we mannen die PrEP gebruiken, sekswerkers en jongeren <25 met vragen over seksualiteit en/of anticonceptie.”, legt Suzanne Hofstede, arts Seksuele Gezondheid, uit.
Heb je klachten of ben je gewaarschuwd? Neem dan contact op met de GGD via 0900 369 69 69. Telefonisch wordt besproken of je in aanmerking komt voor een test.

“We hopen snel weer meer cliënten op onze spreekuren in Breda, Bergen op Zoom en Roosendaal te kunnen zien voor vragen over seksualiteit, seksuele gezondheid, klachten en soa testen. Je lees de update over het uitbreiden van onze spreekuren op onze website zodra dit weer meer mogelijk is.”


Sense spreekuur

Bij de GGD is het, naast het maken van een afspraak voor een soa test, ook mogelijk om een (online) afspraak in te plannen voor het Sense spreekuur. Tijdens dit gratis spreekuur kunnen jongeren t/m 24 jaar allerlei vragen stellen met betrekking tot seksualiteit en anticonceptie, maar ook over verliefdheid, relaties en alles wat daarbij komt kijken. Op dit moment worden de (online) afspraken gepland op de woensdagmiddag. Bel voor een afspraak naar 0900 369 69 69.

Kijk voor meer informatie op https://www.ggdwestbrabant.nl/centrum-seksuele-gezondheid of op https://sense.info/nl/sense-jouw-buurt/over-sense.

Tevens is er de mogelijkheid voor jongeren onder de 24 jaar om naast bovenstaand spreekuur over voorlichting over anticonceptie, ook daadwerkelijk de mogelijkheid om anticonceptie te laten plaatsen, zoals een hormoonstaafje of (hormoon)spiraaltje.[n]