Diaken Jan Foesenek reikt een boeketje tulpen uit aan de chauffeur.
Diaken Jan Foesenek reikt een boeketje tulpen uit aan de chauffeur. Foto: Lucie Venmans

Pastoraal team zet Saver-medewerkers in het zonnetje

BERGEN OP ZOOM - Medewerkers in het basisonderwijs, zorginstellingen, horeca en ook de kermisexploitanten zijn in de afgelopen periode al door het pastoraal team van de Lievevrouweparochie verrast met een kleine blijk van waardering. Woensdag 21 april waren de mensen van de opruimdienst aan de beurt.


Medewerkers van Saver zijn elke dag op route om ons afval en allerlei ander materiaal wat op de straat of stoep belandt op te ruimen. Dat is zeker in Coronatijden geen leuk karwei. Wij stonden om negen uur op de stoep van het parochiecentrum aan de Stulemeijerlaan klaar om de hen te begroeten en bedanken voor hun werk.


Dank voor de goede zorgen

Het Pastoraal team van de Lievevrouweparochie heeft veel respect voor deze mensen en had bedacht dat het leuk zou zijn om hun in het zonnetje te zetten als dank voor hun goede zorgen voor ons en onze stad. Er is gesproken met de organisatie en veertig boeketten tulpen werden gekocht om uit te delen. Er is gekozen voor de tulp, de bloem van onze stad, omdat verzorging ervan erg gemakkelijk is. De tulp houdt niet van veel water, dus de bloemen die ’s ochtends zijn uitgereikt, zien er ’s middags bij thuiskomst nog goed uit.


Blij met het gebaar

De wagens kwamen om beurten aanrijden en de tulpen werden uitgereikt door pastoor Paul Verbeek, diaken Anton Janssen en diaken Jan Foesenek. Zij hebben de chauffeurs en hun bijrijders bedankt voor hun inzet en goede werk. Ze lieten blijken dat zij blij waren met dit gebaar. De zon scheen, het was een mooie dag en zij toeterden en zwaaiden als ze later weer voorbijreden.

Het zijn de kleine dingen die het doen: maar met elkaar en voor elkaar kunnen we veel bereiken.[n]