Overhandigen Zonnebloemlot aan wethouder Van der Zwan door Bas Janse
Overhandigen Zonnebloemlot aan wethouder Van der Zwan door Bas Janse Foto: Rian Govers

Veilige start van de 52e Zonnebloemloterij

BERGEN OP ZOOM - De Zonnebloem is er voor mensen met een lichamelijke beperking. Deze groep is extra hard getroffen door corona: zij zijn al beperkt in hun bewegingsvrijheid en ook alle activiteiten die de vrijwilligers van de afdelingen in Bergen op Zoom normaal gesproken organiseren konden niet doorgaan. Om toch in contact te blijven, ondernemen ze de meest creatieve acties om de deelnemers aangesloten te houden bij de samenleving. Eerder berichtte deze krant al over dit soort acties rondom de feestdagen van afgelopen winter en voorjaar.

Iedereen die Zonnebloemloten koopt, steunt het mooie vrijwilligerswerk. Vanaf 20 april 2021 starten de vrijwilligers met de verkoop van de loten in de gemeente Bergen op Zoom. De voorzitter van de regio De Brabantse Wal van de Zonnebloem en tevens vrijwilliger binnen de Afdeling De Bergse Plaat en de Afdeling Oost-Borgvliet Bas Janse, startte op 20 april 2021 symbolisch de lotenverkoopactie in de gemeente Bergen op Zoom met het overhandigen van een lot aan wethouder Van der Zwan. Het lot is op persoonlijke titel aangeboden, wat de wethouder er toe bracht te beloven dat een eventuele prijs ten goede zou komen aan De Zonnebloem.

De veiligheid van onze deelnemers en vrijwilligers is topprioriteit, dus hebben we gezocht naar veilige manieren om de Zonnebloemloten te verkopen. Ook dit jaar kan weer met het envelopje besteld worden en contactloos bij de vrijwilliger met een QR-code betaald worden. Ook online kunnen er loten worden besteld. Dit kan op www.zonnebloem.nl/loterij. Zoek daar de eigen pagina van de Zonnebloemafdeling van uw buurt of vul uw postcode in. De opbrengst van de loten is dan bestemd voor het vrijwilligerswerk van de betreffende afdelingen van De Zonnebloem in Bergen op Zoom. Ook zullen er nog beperkt papieren loten worden verkocht.

Natuurlijk speelt men mee om het mooie werk van de Zonnebloemvrijwilligers te steunen, maar we zijn ook trots op het geweldige prijzenpakket: nieuwe prijzen, zoals vakantie in het Beekse Bergen Safari Resort, een dagje uit bij Tuinen Appeltern, handige keukenapparaten zoals een airfryer en een originele Zonnebloem thermosfles.

De trekking vindt plaats op 8 november 2021. De winnende loten worden op de website www.zonnebloem.nl bekend gemaakt.[n]