Gift Santurun 2019 alsnog naar twee goede doelen

BERGEN OP ZOOM - Tamboerkorps Odiles Rapid en de Rotary Bourgondische Santarun hebben samen naar twee nieuwe goeden doelen gezocht voor besteding van de gift Santurun 2019.


In 2019 mocht het corps, Tamboerkorps Odiles Rapid, een mooie bedrag ontvangen voor het opknappen van een aantal unieke trommels, die Bergen op zoom rijk is. Echter bleek het onmogelijk om de trommels te kunnen laten restaureren en bleek het verhaal vele haken en ogen te hebben. Beiden organisaties zijn daarom tot de conclusie gekomen dat het beter is om het geld te verdelen aan twee nieuwe lokale goede doelen, waarbij ze er zorg voor dragen dat het geld op een goede manier wordt besteed.

Tamboerkorps Odiles Rapid kreeg, in goed overleg met de voorzitter van de bourgondische Santarun, Joris Völker en zijn achterban, de opdracht om met een voorstel te komen. De twee nieuwe goeden doelen werden de Voedselbank Goed Ontmoet en het nieuwe bezoekerscentrum bij de erevelden bij Bergen op zoom.

De Voedselbank mocht vele goederen in ontvangst nemen die direct ingezet konden worden voor de mensen die het hard nodig hebben. Echter werd hier, in goed overleg samen met Goed Ontmoet, besloten om het geld direct om te zetten in toilet artikelen.

Bij de erevelden werd er duidelijk voor gekozen om een blijvende herinnering achter te laten. De slachtoffers die hier liggen mogen nooit vergeten worden, zij vochten voor onze vrijheid. Het nieuw te bouwen bezoekerscentrum zal de herinneringen aan de militairen die daar liggen voor altijd in onze herinnering houden.

De organisatie van de Rotary Bourgondische Santarun is blij met de herverdeling van de gelden. "Ons doel is om juist lokale goede doelen te steunen waarbij de gelden 100% tot zijn recht komen en worden ingezet om dingen te ondersteunen of te verbeteren", aldus Joris. "Wij zijn dan ook dank verschuldigd aan Tamboerkorps Odiles Rapid die zelf bij ons aan klopte om de gelden opnieuw te verdelen. Ook zij zagen in dat de gelden niet ingezet konden worden waarvoor ze bestemd waren.

Wij als organisatie van de Santarun gaan wel verder onderzoeken hoe wij nog beter inzicht kunnen krijgen in de goede doelen waar de gelden aan worden uitgekeerd. Wij hebben liever vooraf 100% zekerheid dat het bij de juiste organisaties en/ of personen terecht komt."[n]