Afbeelding
Foto: Remko Vermunt

De tribune moet aangepakt worden, de speakerruimte kan een opknapbeurt gebruiken, er moet geschilderd worden en men kan aan de slag met het onkruid. Tijdens de NLDoet-actie bij voetbalclub DOSKO is er genoeg te doen.


Gelukkig hebben al ruim achttien mensen zich aangemeld om vrijdag bij de club de handen uit de mouwen te steken. "Daar zijn we heel blij mee", stelt Ruud Brugmans. "Zolang ik me kan herinneren doen wij al mee aan NLDoet, voor mij is het volgens mij de tiende keer." Vorig jaar kon de actie officieel niet doorgaan, maar een klein clubje is toen toch op verantwoorde manier aan de slag gegaan op het sportpark. "Daardoor hebben we geen achterstallig onderhoud. We hebben sowieso een vaste groep met vrijwilligers die gedurende het seizoen het klein onderhoud oppakt. Dat is enorm fijn."

Komende vrijdag wordt onder andere de tribune aangepakt. Zo worden de kuipstoeltjes vervangen, de speakerruimte wordt leeggehaald en helemaal schoongemaakt en men gaat aan de slag met het onkruid op onder andere het parkeerterrein. "Het grootste deel van de vrijwilligers zijn onze eigen mensen, maar we hebben ook een paar nieuwe aanmeldingen. Die mensen nemen we dus gewoon mee op sleeptouw", lacht Brugmans. Wel zijn het volgens Ruud veel oudere vrijwilligers. "Gelukkig zijn ze allemaal twee keer gevaccineerd, dat is het voordeel van deze leeftijdsgroep. Maar het is wel lastig om jonge vrijwilligers te vinden." [n]