Afbeelding
Foto: Luciennefotografie

Basisschool de Aanloop staat stil bij nieuwe tentoonstelling: ‘Bij & Supermarkt’

BERGEN OP ZOOM - Wethouder Patrick van der Velden heeft vrijdagochtend 21 mei de officiële opening verricht van de mobiele tentoonstelling Bij & Supermarkt. De tentoonstelling is gemaakt door Natuurpodium in opdracht van Bijenlandschap West-Brabant.

De mobiele tentoonstelling trekt de komende tijd langs verschillende scholen. Op de basisschool krijgen de leerlingen een lespakket aangeboden en kunnen ze interactief en ontwerpend leren over het nut en de noodzaak van de bij. Daarnaast komen de leerlingen in actie door zaadbommetjes te maken en bloemenvelden in te zaaien. Dat gebeurde vandaag bij de 3 grote, mooie bijenhotels die recent geplaatst zijn in de wijk Meilust.

Aanvullend was er een BuurtNatuur-activiteit. Bewoners en jeugd konden een mooie route lopen door de wijk Meilust waaraan een speurtocht gekoppeld is. De route is ongeveer 2-2,5 km lang en heeft locatievragen en vragen over de Bij. Deze route is te downloaden via www.natuurpodium.nl/buurtnatuurbijenkaart. Er is een Bijenkaart toegevoegd waarop de locatie van de bijenhotels en de bloemenvelden staan aangegeven en waar men op de route bloemenzaden en bloembommetjes mag gooien. Zodat de bewoner zelf in actie kan komen. Gratis bloemzaden zijn verkrijgbaar bij Natuurpodium en supermarkt Boon's.[n]