Afbeelding
Foto: Remko Vermunt

De organisatie achter Landgoed De Hertgang had zich dit jaar ook aangemeld voor NLDoet, maar helaas hebben zij op het laatste moment de activiteit terug moeten trekken. "We hebben geen aanmeldingen gehad", verklaart Christine van der Hucht.


De Hertgang doet sinds 2017 al mee aan de grootste vrijwilligersactie van Nederland: NLDoet. Ook dit jaar hadden ze een klus aangemeld. "Maar, die hebben we van de site verwijderd. Als er, zo laat voor de geplande startdatum, zich nog mensen aanmelden, is de tijd voor het bestellen van de benodigde materialen te kort. Maar volgende jaar doen we weer mee, want het is een prima initiatief!", laat Van der Hucht weten.

De stichting wilde dit jaar met een aantal vrijwilligers fietsrekken maken. "De opzet was om van stoere houten palen zeven fietsrekken te maken. Zo’n rek bestaat uit twee palen (de staanders) en een dwarsbalk (de ligger). We hadden gehoopt op vier vrijwilligers, plus twee van onze eigen ploeg." Volgens de stichting komt het gebrek aan vrijwilligers voor door Corona. "Dat is op dit gebied een spelbreker." Dat NLDoet dit jaar niet doorgaat voor De Hertgang levert overigens geen problemen op. "De klussen die wij aanmelden voor NLdoet, zijn de ‘extraatjes’ waar we anders niet aan toekomen, zowel qua ‘handjes’ als financieel." Op De Hertgang zijn normaal zo'n 14 vrijwilligers actief: in de borders van de diverse tuinen, in het arboretum en in het weiland dat in de loop van de tijd een ‘wilde bloementuin' moet gaan worden.