Demi werd eerder al verkozen tot ambassadeur van Curio.
Demi werd eerder al verkozen tot ambassadeur van Curio. Foto: Curio - Merel Janse

Curio-student Demi wordt knap vierde in finale mbo-ambassadeursverkiezing

BERGEN OP ZOOM - Demi van Overveld uit Bergen op Zoom is maandagavond tijdens het mbo-ambassadeursgala vierde geworden in de finale voor de landelijke verkiezing van mbo-ambassadeur. De 24-jarige zit in het tweede jaar van de mbo-opleiding Zorg en welzijn van Curio.

Tijdens de finale klonk Demi’s naam meerdere malen als uitblinker tijdens de spannende voorrondes. Van de ruim 40 kandidaten moest zij uiteindelijk drie andere kandidaten laten voorgaan voor de laatste beslissende pitch. Daaruit werd Louise Babel van het Grafisch Lyceum Utrecht gekozen tot winnaar. Zij vertegenwoordigt het komend schooljaar landelijk het Mega Belangrijk Onderwijs op tal van activiteiten, bijeenkomsten en gesprekken, o.a. samen met de MBO Raad. Demi blijft dat doen voor Curio en de regio West-Brabant.


Jaarlijks wordt door de MBO Raad via het programma ‘Dit is mbo’ een landelijke mbo-ambassadeur gekozen. Elk van de ruim 40 ROC’s vaardigt zijn eigen ambassadeur af. In drie voorrondes doen zij verschillende opdrachten. Dat varieert van samenwerkings-, leiderschaps- en motivatie-vraagstukken tot persoonlijk profileren. Het belangrijkste is de manier waarop en met welke inhoud de student het mbo op de kaart wil zetten en de meerwaarde van beroepsonderwijs gaat promoten.


Op de ‘Dag van het mbo’ vond tijdens het mbo-ambassadeursgala de bekendmaking plaats. De afgelopen twee maanden streed Demi met 41 andere mbo-studenten om de landelijke titel ‘Mbo-ambassadeur’. Na drie succesvolle challenges bereikte ze de finale. Daarin bleek dus Louise Babel de beste papieren te hebben voor de prestigieuze ambassadeursrol. Op het gebied van maatschappelijke betrokkenheid, probleemoplossend vermogen, communicatieve vaardigheden, creatief denken en vakkundigheid scoorde zij als beste.


Demi is toch superblij met haar deelname: “Ik heb er echt naar toegeleefd en ben de laatste maanden in mijn ambassadeursrol gegroeid. Curio heeft me ook in enorm veel activiteiten betrokken. Ik heb veel gesprekken gevoerd, maar vooral ook adviezen gevraagd. Daar leer je enorm veel van. Dat had ik ook graag gedaan in de landelijke ambassadeursrol. Het was in elk geval voor mij een prachtige en leerzame ervaring.”[n]