Seksueel misbruikt? Je staat niet alleen!
Seksueel misbruikt? Je staat niet alleen!

Seksueel misbruik(t)? Je staat niet alleen!

BERGEN OP ZOOM - Seksueel misbruik of onvrijwillige seks kan zeer ingrijpend zijn in iemands leven. Toch is het voor veel slachtoffers moeilijk om hulp te vragen. Uit gevoelens van angst, schuld of schaamte.

Blauwe Maan biedt al ruim 30 jaar gratis hulpverlening na seksueel misbruik in Midden Brabant. Slachtoffers (zowel mannen als vrouwen, vanaf 16 jaar), en ook hun naasten (partner/familie) komen er voor ondersteuning bij de verwerking van het misbruik. Sinds 1 januari jl. kunnen ook slachtoffers uit West-Brabant er terecht dankzij het project ‘Geweld hoort nergens thuis’.

Wij bieden ondersteuning bij het verwerken van het misbruik in individuele gesprekken, in begeleide lotgenotengroepen, de training “Boost je zelfbeeld” en via de chat.

Is het jou of iemand die je lief is overkomen? Kom erover praten of chat via de website.

De hulp is gratis, er is geen wachtlijst, mag anoniem, wij zijn (ervarings)deskundig.

Hulplijn 013-5437501

info@blauwemaan.nl

www.blauwemaan.nl


Ervaringsverhaal:

Hij werd als jongetje misbruikt binnen de katholieke kerk. Ruim 50 jaar droeg hij dit geheim met zich mee. Toen hij uiteindelijk zijn verhaal deed bij de politie, bleek het misbruik verjaard. Jacob (68): “Ik was bloedlink. Een bankoverval verjaart, dít niet!”.

Net als zoveel misbruikslachtoffers, zweeg Jacob jarenlang over wat er met hem was gebeurd. “Ik was er ook niet dagelijks mee bezig. Omdat ik het heel diep had weggestopt, ergens waar ik zelf niet bij kon. Tot ik op gegeven moment een stukje in de krant las over misbruik in de kerk, toen kwamen de tranen, de boosheid, en ging dat balletje rollen.” Zijn teleurstelling was groot toen het misbruik verjaard bleek. “Verdorie, ik moest íets! Want ik voelde me totaal machteloos. En zo’n beerput gaat niet zomaar weer vanzelf weer dicht.” Dus ging hij op zoek naar hulp en kwam al gauw bij Blauwe Maan terecht.


Cadeautje van Blauwe Maan

“Dankzij de hulp van Blauwe Maan ben ik het aangegaan en heb ik het een plek kunnen geven. Omdat ik er met iemand over heb kunnen praten. Iemand die er neutraal in staat, maar wél weet wat je doormaakt. En dat was zo een enorme opluchting! Ik kan dit alleen maar aanraden aan iedereen die hetzelfde heeft meegemaakt. Dat geldt trouwens ook voor de lotgenotengroep van Blauwe Maan. Die heb ik persoonlijk ervaren als een cadeautje. Samen huilen, maar vooral ook samen lachen. Echt mijn maatjes! Ieder met zijn of haar eigen verhaal, maar allemaal met hetzelfde rode draadje.”

Ben jij seksueel misbruikt? Of iemand die je dierbaar is? Praat erover!

Meer weten? www.blauwemaan.nl.[n]