Afbeelding
Foto: cornedeweert.nl

Er reed zaterdag niet alleen een dubbeldekker door de straten van Bergen op Zoom en Halsteren, maar er werd ook opgetreden in acht willekeurige achtertuinen. Eén van de gelukkigen van zo'n tuinconcert was de 41-jarige Victor Hopmans.


"Ik kreeg het vorige week dinsdag te horen", vertelt Hopmans. "Ik had me aangemeld als Vriend van Jazzboz", legt hij uit. "Ik ben al jarenlang bezoeker én deelnemer, daarom dacht ik: waarom ben ik nog geen vriend? En nu ik kans kon maken op zo'n achtertuinconcert, was dat een extra reden om me aan te melden." En met succes, want Victor, zijn vrouw Marjan en hun vierjarige zoontje konden zaterdag, samen met wat vrienden, genieten van een optreden in hun achtertuin.

Erg leuk, vond ook Victor. "Ik ben wel echt een jazzliefhebber. Ik ging vroeger altijd al met mijn vader, moeder, opa en oma naar Jazzboz en ook de laatste jaren zijn we altijd van de partij." Victor speelt zelf ook in de OhnO! Jazzband en is dus geen onbekende in de Bergse jazzscene. "Ik stond vanmiddag zelf nog op de dubbeldekker te spelen, dus dat is wel leuk", lacht hij.

Op voorhand wist Victor overigens niet wat hij kon verwachten. "Ik heb alleen te horen gekregen dat er om 20.15 uur iemand aan zou bellen en dat ze een stopcontact moesten hebben." Wel heeft hij een paar vrienden uit de straat uitgenodigd om te komen kijken. "Alles volgens de regels natuurlijk en ik denk dat de buren ook over de schutting wel mee hebben gekeken." [n]