Afbeelding
Foto: VVV Brabantse Wal

Gemeente zoekt gastheren/-vrouwen voor monumenten

BERGEN OP ZOOM - De gemeente Bergen op Zoom zet vanaf 9 juni de monumenten weer open voor publiek, maar heeft daarvoor nog wel een aantal vrijwilligers nodig. “Bergen op Zoom is trots op haar vele monumenten, maar we zijn ook trots op de vele vrijwilligers die het verhaal van de monumenten vertellen. Want pas dan gaan monumenten echt leven.”


Voor drie monumenten (Verborgen Vesting, Gertrudiskerk en Oude Stadhuis) is de gemeente nog op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die zo af en toe gastheer/gastvrouw willen zijn.
”Je hebt een proactieve, informerende, signalerende functie en bent stressbestendig en ondersteunt de Stadsgidsen. Bij voorkeur heb je een liefde voor erfgoed.”, aldus de gemeente.

De gastheren/gastvrouwen worden ingezet van dinsdag tot en met zondag. “Zoals al eerder aangegeven betreft het een vrijwillige functie. Geld kunnen we dus helaas niet bieden.


'Je bent hét
visitekaartje van
de stad'


Wat we je wel kunnen bieden, is meer kennis en informatie over deze prachtige monumenten van Bergen op Zoom. Bovendien kom je in een team enthousiaste vrijwilligers te werken. Met z’n allen zijn jullie hét visitekaartje van de stad. “

Uiteraard houdt de gemeente zich aan de richtlijnen van het RIVM. “We maken hier met elkaar afspraken over. Denk hierbij aan hygiëne, looproutes, schoonmaak, groepsgrootte, etc. Heb je interesse? Neem dan contact op met Jozina Nelen via info@sbm-boz.nl[n]