Afbeelding
Foto: Google Maps

Hippe Friet mag zich niet vestigen in Stationsstraat

BERGEN OP ZOOM - Het college van burgemeester en wethouders gaat geen medewerking verlenen aan een ondernemer die een vestiging van ‘Hippe Friet’ wil beginnen aan de Stationsstraat 12 in Bergen op Zoom. Dat heeft het college deze week bekendgemaakt.


De vestiging van een dergelijke zaak past volgens het college niet binnen het geldende bestemmingsplan. De ondernemer had daarom gevraagd om middels een omgevingsvergunning toch medewerking te verlenen aan zijn idee, maar dat wordt geweigerd. Bijzonder is dat eerder wel medewerking verleend is aan een ondernemer die in een naastgelegen pand (Stationsstraat 12a) een sushizaak wil beginnen. “Het college heeft daarbij geoordeeld dat een sushizaak van toegevoegde waarde is in onze stad, omdat dat er nog niet was”, stelt gemeentewoordvoerder Erwin Stander. “Maar, op dit moment is er een discussie binnen de gemeente gaande over het al dan niet toestaan van extra horeca in de binnenstad en daarom heeft het college nu besloten hier geen medewerking aan te verlenen.” De gemeenteraad gaat komende woensdag, 2 juni, alsnog met elkaar in gesprek over het al dan niet toestaan van lichte vormen van horeca in de binnenstad. Wethouder Jeroen de Lange stelde eerder nog dat horecaondernemers staan te trappelen om de leegstand in de binnenstad op te vullen. Hij ziet dus mogelijkheden, maar er zijn ook tegengeluiden te horen. Zo is men bang dat er teveel horeca in de binnenstad komt, waardoor men elkaar gaat verdrukken.

Weigering op verzoek van vestiging ‘Hippe Friet' in de Stationsstraat.

Het college geeft geen medewerking aan het verlenen van een omgevingsvergunningvoor de vestiging van een frietwinkel aan Stationsstraat 12 in Bergen op Zoom. Vestigingvan een dergelijke zaak past niet binnen het geldende bestemmingsplan.[n]