Afbeelding
Foto: Google Maps

VVD ziet kansen voor woningbouw bij voormalige (stads)speeltuin

BERGEN OP ZOOM - Dominique Hopmans van de lokale VVD-fractie maakt zich zorgen over de voormalige (stads)speeltuin Van Glymes aan de Gertrudisboulevard in Bergen op Zoom. “Sinds de speeltuin niet meer geëxploiteerd wordt, lijkt ook het toezicht verdwenen te zijn”, stelt de fractievoorzitter van de VVD.


Medio 2019 werd bekend dat de speeltuin de deuren zou gaan sluiten. Het perceel werd in de verkoop gezet voor andere recreatieve-toeristische doeleinden, maar vooralsnog is er geen duidelijkheid over de voortgang hiervan. Ondertussen zijn er volgens omwonenden gaten in het hek geknipt, waardoor een ‘vrije entree’ ontstaan is. “Laat vooropstaan dat ons punt zich niet toespitst op spelende kinderen: kinderen horen te spelen, dat is juist ontzettend belangrijk. Het gaat erom dat kinderen op een behendige manier op de constructies klimmen, met gevaar op letsel. Dit op gemeentelijk terrein.”


Hopmans vraagt zich dan ook af wie er verantwoordelijk is voor de stadsspeeltuin wanneer er iets gebeurt, naar wie ouders dan zullen kijken, en wat de gemeente gaat doen om dergelijke excessen te voorkomen. “Ook zijn wij gewezen op de staat van onderhoud van de voormalige stadsspeeltuin. Deze ligt er verpauperd bij. Dat komt niet ten goede aan de beeldkwaliteit van de Boulevard.”

De Bergse VVD-fractie stelt dat het perceel ook zeker als woningbouwlocatie overwogen kan worden, maar wil nu eerst van het college weten wat men gaat doen aan de veiligheidsrisico's rondom spelende kinderen die zonder toezicht de speeltuin betreden, wat de gemeente gaat doen aan de staat van onderhoud van de speeltuin en de VVD wil weten wat de stand van zaken is rondom de verkoop van het perceel. "Wat is de planning? En hoe gaat u aan de slag met het vinden van een nieuwe eigenaar/ontwikkelaar?”[n]