Afbeelding
Foto: Gea Vriens

Silvia van der Giesen is sinds februari 2014 werkzaam bij de vrijwillige brandweer. Ze is de enige vrouw in het team maar voelt zich goed thuis tussen haar mannelijke collega’s.


Silvia kreeg zo rond haar dertigste het gevoel om meer te willen betekenen voor andere mensen. Toen ze een oproep voor vrijwilligers bij de brandweer onder ogen kreeg heeft ze gesolliciteerd. “Het heeft mij altijd al getrokken en het is een mooi beroep, ik word er blij van om iets te doen voor andere mensen”, vertelt Silvia.

Naast haar functie bij de brandweer is ze parttime werkzaam bij Dutch Water Tech in Bergen op Zoom waar ze, samen met een aantal collega’s, verantwoordelijk is voor de webshop. Silvia vertelt: “Soms zijn mensen verbaasd als ze een vrouw bij de brandweer zien, maar in Halsteren ben ik gewoon één van de mannen op de post”.

Hoewel ze in Halsteren de enige vrouw is, zijn er wel steeds meer vrouwen die voor de brandweer kiezen. “Elke uitruk is uniek al zijn er altijd dingen die je bijblijven”, zegt ze. Vooral de brand aan de Goudbaard in Bergen op Zoom en bij de illegale sigarettenfabriek maakten indruk op haar. "Iedereen heeft zijn eigen beleving en kwaliteiten bij een gebeurtenis en door daarover te praten voel je jezelf verbonden met het team." [n]