Afbeelding
Foto: Gea Vriens

Dennis Snoeijers woont, net als de andere leden van het team, in Halsteren en is in september 15 jaar werkzaam bij de vrijwillige brandweer. Tijdens zijn periode bij Defensie als beroepsmilitair heeft hij zijn brandweerpapieren gehaald.


Toen hij door een kennis in 2006 werd gewezen op een vacature bij de vrijwillige brandweer, heeft hij gesolliciteerd. Bijna alle teamleden hebben naast hun werk voor de brandweer nog een andere baan. Dennis heeft, naast zijn werk voor de brandweer elf jaar als zelfstandig veiligheidscoördinator gewerkt. Sinds één jaar is hij in dienst bij de overheid en werkt hij fulltime bij de arbeidsinspectie waar hij onder andere is belast met ongevallen onderzoek. Het werk bij de brandweer bevalt hem goed al is het soms wel heftig.

Dennis vertelt: "De eerste binnenbrand die ik meemaakte vond ik best spannend. Ook de brand bij Hemi Halsteren maakte indruk omdat het zo'n grote brand was”. Natuurlijk zijn de dodelijke ongevallen moeilijk, maar hij kan er goed mee omgaan. "Op het moment dat je wordt opgeroepen moet je handelen en geeft het ook een goed gevoel dat je mensen vaak kunt helpen”, zegt Dennis.

Behalve de actie heerst er binnen het team ook veel gezelligheid en er is een goede teamsfeer. "Omdat je allemaal hetzelfde meemaakt kun je er samen goed over praten en dat is heel belangrijk”, vertelt Dennis.