Meilustbos geen prioriteit voor boa’s

BERGEN OP ZOOM - Er komt geen extra toezicht op het Meilustbos in Bergen op Zoom, omdat de locatie geen prioriteit vormt. Dat laat het college van burgemeester en wethouders weten op vragen van Lijst Linssen.

Volgens de politieke partij is er sprake van overlast in het Meilustbos.

Zo zou er sprake zijn van vandalisme en zwerfafval.

“Onze fractie maakt zich dan ook zorgen over deze overlast waar de gemeente nauwelijks tegen optreedt.

Het is dan ook een dringende taak dat de gemeente hoge prioriteit stelt om hiertegen per direct handhavend op te treden”, stelde de partij.


Middelen niet toereikend

Maar, de gemeente kan zich niet vinden in het beeld dat door Lijst Linssen wordt geschetst.

“Wij vinden elke vorm van overlast ongewenst.

Echter, de middelen die de raad beschikbaar stelt voor handhavingscapaciteit (boa’s) is niet toereikend om op iedere vorm van overlast inzet te plegen.

Aangezien wij geen meldingen hebben ontvangen over de door u geschetste overlast in het Meilustbos, zullen wij deze locatie op dit moment niet prioriteren en dus naast de reguliere surveillances die plaatsvinden geen extra toezicht houden.”


Subsidie

Lijst Linssen wilde ook weten of de gemeente gebruik heeft gemaakt van de subsidie die bij het Rijk aangevraagd kon worden.

“Ja, wij zijn op de hoogte van deze subsidie en hebben deze ook aangevraagd en verkregen.

Wij hebben op basis van de verkregen subsidie extra toezichthouders ingehuurd voor de controle op de naleving van de coronaregels.

Door deze inzet hebben de gemeentelijke Boa’s zich de afgelopen periode weer meer kunnen richten op afhandeling van de reguliere meldingen van de inwoners van de gemeente.

De subsidie wordt dus gebruikt voor het doel waarvoor deze is bedoeld, het ontlasten van de reguliere handhavingscapaciteit.”[n]