Gert-Jan de Koster.
Gert-Jan de Koster.

Gert-Jan de Koster aangesteld als kwartiermaker

BERGEN OP ZOOM - Gert-Jan de Koster, bestuurder van Gebouw-T, is aangesteld als kwartiermaker voor de nieuw te vormen Podiumkunstenorganisatie. Gert-Jan gaat zich buigen over de nieuwe fase van de samenwerking tussen Theater de Maagd en Gebouw-T.

Gert-Jan de Koster is elf jaar geleden aangetrokken als zakelijk leider/bestuurder van Poppodium Gebouw-T. Onlangs heeft hij de Grote Kerk van Veere getransformeerd tot een succesvol cultuurpodium. Ook heeft hij zijn sporen verdiend in de ontwikkeling van verschillende culturele organisaties in het land. “Gert-Jan heeft de ervaring en kennis om ondernemende culturele organisaties succesvol verder te brengen en te bestendigen” aldus wethouder Patrick van der Velden (Cultuur).


Plan van aanpak

De komende tijd wordt gebruikt voor het maken van een plan van aanpak dat moet leiden tot het in elkaar schuiven van Theater de Maagd en Gebouw-T. Op dit moment maken beide podia zich op om (eindelijk) na een tijdlang dicht te zijn geweest, de deuren weer te kunnen openen voor het publiek.


Uitdaging

“Ik zie het als een grote uitdaging om te zorgen dat we een landelijk, innovatieve podiumkunstenorganisatie 2.0 realiseren voor de toekomst. Samen met het bedrijfsleven, het onderwijs, al het betrokken personeel, vrijwilligers en samenwerkingspartners, stakeholders en het publiek is het van belang dat we Bergen op Zoom een poppodium en een theater geven die klaar zijn voor de toekomst” aldus Gert-Jan de Koster.[n]