Afbeelding
Foto: Gea Vriens

Sven Rens is vijftien jaar en woont in Halsteren. Hij is één van de leerlingen die dit jaar examen heeft gedaan. Op ’T Ravelijn in Steenbergen zat hij in klas 4kb en volgde de richting techniek.


Hoewel hij op kader niveau is ingedeeld heeft hij twee vakken op Mavo niveau gedaan, namelijk nask (natuur- en scheikunde) en wiskunde. Afgelopen donderdag kreeg hij van deze vakken al te horen dat hij geslaagd is, Cum Laude zelfs! Van de andere vakken, Engels en Nederlands, krijgt hij deze week de uitslag. Sven vertelt: “Ik stond er met alle vakken wel goed voor met een ruime voldoende dus ik denk wel dat het gelukt is”. Hij vond de examens wel meevallen. “Van tevoren vond ik het niet zo spannend maar tijdens het examen merkte ik dat ik toch wel gespannen was, vooral voor nask want dat was best veel”, vertelt Sven.

Als hij geslaagd is wil Sven misschien lekker barbecueën met een paar goede vrienden want een groot feest zit er vanwege Corona niet in. Omdat hij nu klaar is met school werkt hij bij de Plus supermarkt en gaat hij asperges steken.

Na de vakantie gaat hij naar het MBO in Goes. Omdat hij graag bij Defensie wil gaan werken heeft hij gekozen voor de opleiding aankomend onderofficier grondoptreden , niveau drie. Deze opleiding duurt 2,5 jaar. “Na deze opleiding wil ik bij Defensie gaan werken en mijn uiteindelijke doel is het korps mariniers”, besluit Sven.