PvdA wil jongeren betere start geven met ‘Kwikstart'

BERGEN OP ZOOM - Is de gemeente Bergen op Zoom op de hoogte van het bestaan van Kwikstart? En is de gemeente bereid lokale informatie aan te leveren voor deze app? Dat wil de Bergse PvdA-fractie weten. “We vragen hiermee aandacht voor kwetsbare kinderen, op weg naar volwassenheid en op je eigen benen leren staan als jongeren.”

“Een van de vraagstukken is hoe je jongeren in de jeugdzorg kan begeleiden van 18- naar 18+”, stelt Joey van Aken in zijn brief aan het college.

“Jongeren die 18 jaar worden hebben vaak vragen over zaken zoals op zichzelf gaan wonen, verzekeringen afsluiten en rechten en plichten die ze krijgen.”

Speciaal voor die vragen is een app ontwikkeld: Kwikstart. Hiermee kunnen jongeren makkelijk en gebundeld informatie vinden over tal van zaken.


Dat is handig, stelt Van Aken. Niet alleen voor jongeren in een jeugdzorgsituatie, maar eigenlijk voor alle jongeren in hun weg naar volwassenheid en zelfstandigheid.

“Deze app, genaamd Kwikstart, heeft nog een interessant onderdeel, namelijk dat informatie niet algemeen hoeft te zijn maar op gemeente niveau ingevuld kan worden.”

De app is afgelopen donderdag gelanceerd en vraagt nog om input voor de lokale informatie.


Daarom klom Van Aken in de pen om vragen te stellen aan het college.

“Wat vindt het college van dit initiatief om jongeren op deze manier handvatten te geven in het ontwikkelen van hun zelfstandigheid en is het college bereid om lokale informatie aan te leveren?”[n]