Run bike Run door leerlingen Curio
Run bike Run door leerlingen Curio Foto: Team maak een vuist

Curio Steenspil en Team 188 samen voor de Roparun

Sport en vereniging

BERGEN OP ZOOM - Binnen de leerroute Sport & Veiligheid hebben leerlingen van Curio Steenspil een actie gehouden voor Roparun team 188 ‘Maak een vuist’. De leerlingen hebben een verkoopactie georganiseerd om geld op te halen voor het goede doel: de Roparun.

Deze actie was een hele uitdaging, mede in verband met Corona, maar met doorzettingsvermogen en een flinke dosis enthousiasme is het ze gelukt om paaseitjes en zelf gemaakte cupcakes te verkopen.

Tijdens de praktijklessen hebben de leerlingen ook ervaren hoe een Roparun verloopt. Na uitleg van Team 188 over de Roparun hebben de leerlingen deelgenomen aan een echte run-bike-run. Opgedeeld in twee groepen ging men, coronaproof op nette afstand van elkaar, van start om ongeveer 15 kilometer met elkaar te volbrengen. En dat is ze goed gelukt!

De een was nog enthousiaster dan de ander en hebben ze niet alleen laten zien dat ze kunnen lopen. Ze hebben ook laten zien dat ze tot het uiterste kunnen gaan en dat ze kunnen samenwerken als een echt team.

In totaal is er een mooi bedrag opgehaald van €1418,40. Curio Steenspil jullie mogen trots zijn op jezelf! Namens de Roparun en Team 188 kei bedankt, en tot volgend jaar!