Afbeelding
Foto: Remko Vermunt

Kermis in Bergen op Zoom: ‘De achtbaan vinden we toch het leukst’

Door: Remko Vermunt Algemeen

BERGEN OP ZOOM - De zevenjarige Nova en Mikki hebben vrijdagmiddag meteen de kermis bezocht. Al was dat niet geheel op eigen initiatief. “Ik heb ze een beetje gek gemaakt”, lacht opa die de meiden heeft meegenomen voor een rondje over de kermis.

“Het is toch machtig dat die ondernemers eindelijk weer aan de slag mogen. Ik hoorde dat het vooral Bergse ondernemers zijn die nu op de kermis staan en ik vind toch dat we dat moeten steunen. Ze hebben zolang stilgelegen en nu mogen ze hier op de prachtige Boulevard staan. Ze verdienen een goede respons, vandaar dat ik mijn kleinkinderen maar heb meegenomen.”

En dat vinden Nova en Mikki helemaal niet erg. Ze mochten onder andere al in de theekopjes, in de boomstammen, ze hebben blikken gegooid, ze mochten in de helikoptertjes en ze hebben eendjes gevist. “Er is me nadrukkelijk opgedragen om ze geen zoetigheid te geven, maar misschien dat ze stiekem toch iets krijgen”, lacht opa. Wat ze het leukste vonden tot nu toe, is lastig te zeggen. “Ik denk de achtbaan”, vertelt één van de tweeling. Ondertussen hebben ze hun handen al vol met knuffels, zoals een salamander en een koe.

Ze genieten dan ook met volle teugen van de kermis en ze hopen dan ook nog een paar keer langs te gaan. “Ze gaan vast met papa en mama nog wel een keer en anders gaan wij gewoon nog een keer”, lacht opa.