Afbeelding
Foto: Merijn Sitsen

Gemeente wil stoppen met ‘Aangenaam Bergen op Zoom’

BERGEN OP ZOOM - De gemeente Bergen op Zoom wil stoppen met NV Aangenaam, beter bekend als Aangenaam Bergen op Zoom. Deze organisatie is jaren terug al opgericht om economische ontwikkelingen in Bergen op Zoom te stimuleren en te ondersteunen.


“Het is een belangrijk en succesvol instrument om Bergen op Zoom te positioneren”, stelt ook het college. De organisatie had als doelstellingen om de stad te promoten en om het vestigingsklimaat voor bedrijven te verbeteren. Maar, de gemeente Bergen op Zoom wil zich vooral gaan focussen op de promotie van de regio door een samenwerking aan te gaan met Rewin en BOM. Twee grote spelers die zich vooral op de regio West-Brabant richten.

"Omdat daarmee een ruime overlap ontstaat met NV Aangenaam wil het college de NV Aangenaam ontbinden”, aldus het college. Voordat dit besluit definitief wordt gemaakt, wordt de raad wel eerst gevraagd om wensen en bedenkingen kenbaar te maken. De organisatie van NV Aangenaam wordt al wel verzocht om voor 1 augustus een zogenaamd liquidatieplan voor te leggen. Hierin staat precies beschreven wat er allemaal geregeld moet worden om de organisatie te kunnen ontbinden.[n]