Woensdag 7 en 14 juli

Paper Matters bij Gallery Lukisan

11:00 | 

Tentoonstelling “Paper Matters” bij Gallery Lukisan, Bergen op Zoom, laat werken van 2 kunstenaars die zich laten inspireren door het veelzijdige medium papier. Laura Casas Valle, is een grafisch kunstenaar uit Arnhem. In haar werk is de menselijke figuur een terugkerend gegeven. Ze laat zich graag inspireren door de natuur, architectuur en beelden uit de media. Voor deze tentoonstelling onderzoekt ze de ruimtelijkheid van het traditionele platte vlak van een etsafdruk, breekt het open en laat de toeschouwer letterlijk binnen in het kunstwerk gluren. Herlambang Bayu Aji is een kunstenaar uit Indonesië, die nu in Berlijn woont en werkt. Zijn werk kenmerkt zich door de samensmelting van multi-culturele identiteiten en mythologieën. Voor deze tentoonstelling maakt de kunstenaar een installatie die bestaat uit verschillende papier-maché beelden, uitgeknipte papier figuren en schilderijen, begeleid met de speciaal door de kunstenaar gecomponeerde muziek, getiteld ”Agung”, die hij zelf speelt en opneemt in de studio van Dorle Ferber, een Duitse componiste en musica. Tentoonstelling is te zien t/m 7 augustus, woensdag tot zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur. Gallery Lukisan, Moeregrebstraat 72, 4611 JD Bergen op Zoom.


Vrijdag 9 juli

Expositie Galerie Arsis

12:00 | Galerie Arsis

In Galerie Arsis is een expositie van vier kunstenaars uit Oud-Vossemeer, Halsteren, Etten-Leur en Zundert. Zij tonen een selectie van hun werk. Els v.d. Meijden heeft tijdens de lange lockdown nieuw werk gemaakt. Schilderijen in acrylverf, meestal drie kleuren en landschapjes geschilderd met de penseel van de computer naar aanleiding van foto’s van het Thoolse landschap. Astrid Verhagen maakt kijkkastjes die het egoïsme en de afbraak van het sociale stelsel in onze maatschappij weergeven. Mia Zaat laat tekeningen, schilderijen, aquarellen en houten wandobjecten in klein en groot formaat zien. Paula Bastiaansen werkt met porselein. Hierbij zoekt zij de uiterste grenzen van ijlheid en beweging op om het materiaal vorm te geven. Zij toont in de maand juli een aantal van haar mini-sculpturen. Galerie Arsis, Zuivelplein 5 te Bergen op Zoom is geopend op vrijdag, zaterdag en koopzondag van 12.00 tot 17.00 uur.


Zaterdag 10 juli

Bijeenkomst Stichting Veteranen Ontmoetingscentrum

14:00 | Het Zwijnshoofd

We mogen en kunnen weer na een lange tijd van afzondering. Stichting Veteranen Ontmoetingscentrum heeft zaterdag 10 juli weer een bijeenkomst in het ontmoetingscentrum Het Zwijnshoofd, Moerengrebstraat 18 te Bergen op Zoom. Vanaf 14.00 uur staan de deuren weer open voor alle veteranen die in het bezit zijn van een veteranenpas. Om samen te praten over datgene wat we hebben meegemaakt, en nog steeds aan het verwerken zijn. Ook familie, vrienden en kennissen zijn van harte welkom. U komt toch ook. Info: Hans van Leest, tel. 06-41914892.

 

Dinsdag 13 juli

MIND Café

19:00 | De Wittenhorst

Er wordt vaak een groot beroep gedaan op de ouders, partner of de naaste omgeving van mensen met een psychische kwetsbaarheid. Het Steunpunt Mantelzorg Brabantse Wal is samen met Familieleden Psychiatrische Patiënten (FPPWNB) dit jaar gestart met contactgroepen (ontmoetingsgroepen) onder de naam MIND Café. Het aankomende MIND Café met als thema verantwoordelijkheid zal coronaproof plaatsvinden op dinsdag 13 juli vanaf 19.00 tot 20.30 uur in de Wittenhorst, Lindenlaantje 1, 4661 JK Halsteren. Er zijn geen kosten aan verbonden. Aanmelden is verplicht via: aanmelden@mantelzorgboz.nl

 

Bingomiddag door KBO Lepelstraat

13:30 | Gemeenschapshuis St. Antonius

Op dinsdag 13 juli houdt KBO Lepelstraat haar maandelijkse bingo in Gemeenschapshuis St. Antonius, Kerkstraat 84 in Lepelstraat. Echter wel in samenspraak met de beheerder van het gemeenschapshuis en volgens de geldende regels van het RIVM. Dat betekent dat maar een beperkt aantal mensen deel kan nemen aan deze bingo, daarom is het noodzakelijk dat U zich vooraf aanmeldt via tel. 06-29162915. De volgorde van aanmelding is bepalend of U kan en mag deelnemen. Vanaf 13.00 uur kunt u uw kaarten kopen en vanaf 13.30 uur rollen de ballen. Er worden 10 rondes gespeeld. Er zijn 2 rondes waarbij er gespeeld wordt om een "boodschappen” tegoedbon waarvoor aparte kaarten gekocht moeten worden.