V.l.n.r.
Wouter Goudwaard, Marion van Woudenberg, Yvette Roovers, Marja van Nieuwenhuijzen, Annelies van Loenhout, Paula Withagen en René Hagenaars die de officiële opening verichtte.
V.l.n.r. Wouter Goudwaard, Marion van Woudenberg, Yvette Roovers, Marja van Nieuwenhuijzen, Annelies van Loenhout, Paula Withagen en René Hagenaars die de officiële opening verichtte. FOTO: MARJAN STOLK

Beeldentuin van Paula Withagen officieel geopend voor exposities

Door: Marjan Stolk Algemeen

HALSTEREN - Voor de 19e keer biedt de beeldentuin van Paula Withagen aan de Daansbergen 48 in Halsteren lokale kunstenaars de gelegenheid om te exposeren tijdens twee open weekenden.

Zaterdag 10 juli om 15.00 uur trapte René Hagenaars, vriend van de familie Withagen en groot liefhebber van de beeldhouwwerken van Paula, onder grote belangstelling officieel  af voor de jaarlijks terugkerende twee open weekenden. Inmiddels is het eerste weekend achter de rug maar ook komend weekend kan er van 16 t/m 18 juli uitgebreid kennisgemaakt worden met vijf lokale kunstenaars en hun werk in de prachtige entourage van de beeldentuin waar ook de beelden van Paula te zien zijn. Ook dit jaar is Paula erin geslaagd een gevarieerd gezelschap van kunstenaars om zich heen te verzamelen. Wie het komend weekend de tuin bezoekt kan van uiteenlopende kunstvormen genieten. 

Wouter Goudwaard, striptekenaar uit Bergen op Zoom is enthousiast over zijn deelname.” Het is heel leuk om met publiek in contact te komen, normaal gesproken speelt mijn werk zich vooral achter de schermen af”, aldus Wouter. Naast tekeningen die hij in opdracht van bedrijven maakt levert deze striptekenaar ook verhaallijnen en ideeën aan de redactie van de Donald Duck, verschijnen er stripboeken van zijn hand en publiceert hij maandelijks zijn strip ‘Ridiculand’ in een Vlaams tijdschrift.

Marion van Woudenberg uit Zevenbergen mag met haar etnische sieraden op grote belangstelling van de dames rekenen. “Het begon allemaal toen er spontaan werd geboden op een ketting die ik had gemaakt en zelf droeg. Op dat moment realiseerde ik me dat ik wellicht iets moest gaan doen met mijn grote liefde voor kralen”, vertelt ze. Na woonachtig geweest te zijn in o.a. Egypte en Nigeria wordt Marion vooral geïnspireerd door juwelen van de Bedoeïnen en door etnische sieraden. Inmiddels heeft zij een geheel eigen stijl ontwikkeld.

Yvette Roovers uit Roosendaal combineert drie van haar favoriete kunstvormen. In haar poppen komt het werken met keramiek, textiel en de schilderkunst samen.Het resultaat mag er zijn. Absurdistische en zeer kleurrijke poppen spreken tot de verbeelding. Alle exemplaren zijn uniek. Yvette exposeert regelmatig en daarnaast is haar atelier aan de Kade 62 te Roosendaal is het gehele jaar door te bezoeken.

Marja van Nieuwenhuijzen uit Bergen op Zoom laat zien hoe kleurrijk onze natuur is. Met haar botanische printen op papier, textiel en leer brengt zij de bijzondere kunst van botanisch printen onder de aandacht. Unieke kledingstukken, shawls, sieraden en gebruiksvoorwerpen zijn het resultaat. Uiteraard print zij op een ondergrond die door middel van natuurlijke verfstoffen is gekleurd. 

Annelies van Loenhout uit Bergen op Zoom is glazenier. Naast werk in opdracht en vrij werk houdt zij zich ook bezig met bijvoorbeeld de restauratie van kerkramen en grote projecten. Zo werkt zij momenteel aan een glazen plafond in een monumentaal pand in Roosendaal. Haar werk wordt regelmatig geëxposeerd door het Kunstforum.