Jacqueline van der Werfhorst, kogelslingeren.
Jacqueline van der Werfhorst, kogelslingeren. Foto: Kees Knuit

Jan Dietvorst Memorial op atletiekbaan Rozenoord

Door: Redactie Sport en vereniging

BERGEN OP ZOOM - De Jan Dietvorst Memorial is een wedstrijd ter nagedachtenis aan medeoprichter, trainer en coach van AV SPADO. Jan Dietvorst was ook de specialisatie trainer voor hordelopers en polsstokspringers van AV SPADO.

De wedstrijd werd afgelopen zaterdag gehouden op de atletiekbaan op Rozenoord. Het was een topdag. Een gezellige wedstrijd met een aantal topresultaten. Op verschillende loop-, werp-, en springonderdelen gingen atleten de strijd aan met elkaar. 

Met een topprestatie voor Audrey Jacobs van Scorpio. Zij slingerde haar kogel van 3 kg vier meter verder dan haar eerdere record en behaalde een afstand van 71,42 m. Dit is niet alleen wereldwijd de beste prestatie als juniore B, maar dit jaar ook wereldwijd de verste. 

Ook atleten van SPADO behaalden goede resultaten met podiumplaatsen op een flink aantal onderdelen. Okko Nanninga en Arnold Bolders behaalden beiden in hun leeftijdscategorie een Clubrecord op het onderdeel hinkstapspringen (11,38m en 10,99m). Jacqueline van de Werfhorst en Petra Bruijs behaalden beiden op de onderdelen kogelslingeren en de Engelse Mijl een Clubrecord (16,93m en 6:12,85s).

Andere wedstrijden
Naast de Memorial waren er nog meerdere wedstrijden deze week waar topresultaten werden gehaald. Zo wierp de Bergse Lotte Haest in Lokeren een Clubrecord met 46,34m op het onderdeel discus (1kg). Ze behaalt hiermee de limiet voor het EK U18 jaar deze zomer in Parijs. En Corne Haast liep in Barendrecht 4:33.93s op de 1500 meter en voert hiermee de wereldranglijst M60 aan.

Kortom het was een mooie sportweek!