De Rode Schouw speelt een wedstrijd tegen de Aanloop.
De Rode Schouw speelt een wedstrijd tegen de Aanloop.

Krabbenkooi wint eerste ABBOKAAL 2021

Door: Remko Vermunt Algemeen

BERGEN OP ZOOM - Stichting ABBO heeft afgelopen woensdag voor het eerst een voetbaltoernooi georganiseerd voor al haar scholen. Aan het toernooi deden uiteindelijk negen teams mee in de categorie van groep 7 en 8. “Onze paastoernooien zijn niet doorgegaan en we wilden toch iets extra’s bieden”, legt Joshua Broeders uit namens de stichting.

In totaal deden er dus negen teams mee van vijf verschillende scholen. Eerst werd er gevoetbald in 2 poules en vervolgens kwam er een poule A met de nummers 1 en 2 van de beide poules en een Poule B met de andere teams. “Zo is er een onderling toernooi gespeeld”, aldus Broeders. Dit alles werd georganiseerd in samenwerking met RKSV Halsteren, waar ze gebruik mochten maken van de accommodatie. 

Naast het toernooi was er ook ruimte voor een ijsje. “En we hadden een side event, namelijk het stropdasschieten. Dit event is gewonnen door team de Nieuwe Veste.” De winnaar van de ABBOKAAL 2021 is geworden de Krabbenkooi. “Het toernooi was een groot succes en de sportieve deelnemers hebben een leuke middag gehad.”