KWF collecte moderniseert in Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM - Corona heeft ook, het houden van collectes op de klassieke manier, behoorlijk op zijn kop gezet. Vorig jaar kon de collecte zelfs niet doorgaan. Alle goede doelen organisaties bezinnen zich op de vraag hoe hun collecte nog kan doorgaan. Als KWF Bergen op Zoom maken we van de nood een deugd. 


De collectanten gaan op afstand van de blijvende 1,5 meter die nog wel een tijdje zal duren, met een collectebord aanbellen. Op het collectebord staat een QR code die de mensen met hun bankapp op hun telefoon kunnen activeren om een bedrag te doneren. Digitaal betalen neemt de overhand, en wordt meer en meer de norm, veel mensen hebben geen contant geld meer in huis. 


Zonder contant geld is veiliger voor
collectanten


Dit heeft ook voordelen voor ons. We willen met alle onzekerheden rond Corona onze collectanten en de gulle gevers beschermen tegen direct contact, maar ook het behandelen van contant geld wordt lastig omdat het geld eerst in quarantaine moet alvorens het te kunnen tellen. Daarnaast stoppen de banken met het afstorten van geld en verwijzen naar de geldmaat. Met emmers vol munten en briefjes is dat niet veilig en onmogelijk. Ook hoeven collectanten vanwege de veiligheid niet meer met contant geld over straat. Mensen die niet kunnen geven via de QR code krijgen een flyer met de klassieke bankgegevens om zodoende toch hun bijdrage te kunnen geven. Zo maken we van de nood een deugd en zetten samen de stap vooruit voor het ophalen van de zo noodzakelijke fondsen om kanker te bestrijden. Door Corona staan kankerbehandelingen op achterstand, maar ook het onderzoek. Nog steeds eenderde van de mensen sterft aan kanker. Het is altijd bij iedereen in de buurt. We zoeken nog steeds volop vrijwilligers die in een paar straten willen helpen. Meld je dan aan via KWF-BergenopZoom@outlook.com Je bent deel van een team van maar liefst 200 vrijwilligers. Samen krijgen we kanker de wereld uit.[n]