Zeilclub aan Lager Wal sluit de eerste periode mooi af

BERGEN OP ZOOM - Zeilclub aan Lager Wal gelegen aan de Binnenschelde van Bergen op Zoom kende ondanks de corona maatregelen toch een mooie eerste periode. Maar liefst 35 kinderen volgende in de afgelopen weken de zeillessen om hun CWO papieren te kunnen halen.


En dat met goed resultaat vele gingen naar huis met een vorderingsstaat en enkele met een CWO diploma. Wij zijn blij met deze mooie groep van deelnemers aldus Joris Völker voorzitter van zeilclub ALW. Dit laat zien dat het zeilen onder de jeugd nog erg intrek is. We merken dat we nu ook een groep hebben met deelnemers waar de ouders niet bekend zijn met de watersport. Maar wel op deze manier ook aangestoken worden met het virus om te gaan zeilen. 


Unieke plas

De Binnenschelde blijft voor ons een unieke plas om te kunnen zeilen. Zo zijn we ook weer gestart met het donderdagavond zeilen juist omdat we ook een toename zien in de oudere leden die vaak een eigenboot neerleggen bij ALW. Dan is het prachtig om met een mooie groep gezamenlijk op het water te zijn en na afloop af te sluiten in het clubhuis. Ook het sailibility zeilen liet een mooie groei zien aldus Joris. We hadden zes weekenden in de agenda staan dat gasten zich met een lichamelijke beperking zich konden aanmelden om in een aangepast boot te zeilen. Elke zondag mochten wij gasten ontvangen. En samen met een mooi team van vrijwilligers hebben wij ze een mooie zeilochtend of middag kunnen aanbieden. We merken dat het langzaam begint te groeien. Ook hier starten we in september weer met zes nieuwe zondagen. Kortom we hebben de wind in de zeilen. 


Grote wedstrijd

Op 10 oktober staat er nog een grote wedstrijd op de Binnenschelde gepland de Delta combi maar of deze doorgaat dat is echt nog niet zeker. Dat zal echt afhangen van de dan geldende corona regels en of de gemeente het toestaat. Zeilclub aan Lager Wal is onderdeel van WV de schelde. Maar bij ALW kan de jeugd les krijgen en kunnen er kleinere boten in het water of op het botenveld geplaatst worden. ALW draait geheel op vrijwilligers die allen een passie hebben voor de watersport. Zo zijn alle trainers ook CWO opgeleid vanuit de eigen jeugd. In september starten de CWO lessen weer. Meer informatie over ALW: https://www.aanlagerwaljeugdzeilen.nl/[n]