De drie jeugdschakers van de beslissingswedstrijd
De drie jeugdschakers van de beslissingswedstrijd Foto: Arjan Duynstee

Dion Winterberg BSV-jeugdkampioen

BERGEN OP ZOOM - In het vorige nummer was het wie van de drie. Nu kunnen we melden dat het Dion Winterberg die er met de buit, het BSV-jeugdkampioenschap, vandoor is gegaan. Het is voor Dion de tweede keer dat hij jeugdkampioen van BSV is geworden.


In de driekamp tussen Dion, Tano van Schilt en Casper Room, die nodig was omdat deze jeugdschakers in punten gelijk stonden na drie perioden, won Dion zowel van Tano als van Casper. Tano won van Casper. Zodat de eindstand van de BSV-jeugdkampioenschap was: 1. Dion Winterberg 2. Tano van Schilt en 3. Casper Room.


5 keer periodetitel

De jeugdleider van BSV heeft uitgezocht dat Dion naar de 5e plaats van alle tijden is geklommen door nu 5 keer een periodetitel te behalen. En gezien zijn leeftijd kan hij hoger komen. Eerste staat nu nog Richard Goedegebuur met 7 periode titels en tweede Alik Tikranian met 6 periodetitels.


Speelkwaliteit groeiend

Door de Corona is het aantal jeugdleden sterk terug gelopen, maar de speelkwaliteit van de jeugdspelers is nog steeds groeiend. In september hoopt BSV weer volop jeugdleden te mogen begroeten. 


Jeugdavond

Dinsdag 12 september van 18.30 – 19.30 is weer de eerste jeugdavond bij het Juvenaat, Pater Dehonlaan. Informatie kan altijd worden ingewonnen bij  jeugdleider@bozschaak.nl..


Mooie combinatiemogelijkheden

Vorige week kreeg u dit probleem: Wit: Kg1, Dc2, Tc1, Td1, Le2, Lf6, Pb3, Pf6, pi: a2, b2, c3, e4, f2, g2 en h3 Zwart: Kg8, Dd7, Ta8, Te8, Lc8, Ld6, Pc6, pi: a5, b6, c7, e5, f7, g7 en h6. Ondanks dat er allemaal mooie combinatiemogelijkheden er voor wit in lijken te zitten, moet hij zich toch tevreden stellen met 1. Lh4 en hij blijft een paard voor staan.

Omdat het volgende jeugdverslag pas weer in september komt, is er dit keer geen schaakprobleem.[n]