Afbeelding
Foto: Remko Vermunt

Prikbus parkeert in Bergen op Zoom: ‘Omdat ze onder de achttien jaar zijn, mogen ze alleen met Pfizer geprikt worden’

Door: Remko Vermunt Algemeen

BERGEN OP ZOOM - Marjolein Dijkstra en haar twee kinderen Douwe en Tess zijn afgelopen week ook naar de coronaprikbus afgereisd voor hun coronaprik. “Ik hoorde dat de bus hier zou staan en dat je er zonder afspraak toch terecht kan. Dat leek me wel makkelijk.”

Douwe (12) en Tess (13) moesten namelijk nog geprikt worden. “Omdat ze onder de achttien jaar zijn, mogen ze alleen met Pfizer geprikt worden. Daarvoor moesten we volgens mij naar Goes en dan is dit toch veel makkelijker.” In eerste instantie wilde Marjolein even afwachten. “Maar, we moeten nog met vakantie, dus dan is het toch fijn als ze alvast geprikt zijn. Ook met het vooruitzicht van school, dan is het fijn dat ze gewoon gevaccineerd zijn en niet in quarantaine hoeven als er iemand positief test.”

Zelf is Marjolein in het verleden positief getest op het coronavirus. Samen met de prik die ze eerder al heeft gehad, is dat in principe voldoende. “Maar in de Coronacheck-app kreeg ik nog geen groen vinkje te zien, dus ik heb meteen gevraagd of ik hier mijn tweede prik kon krijgen.” Dat is niet per se de bedoeling van de prikbus, die is vooral voor mensen die helemaal nog geen prik hebben gehad. “Maar, het mocht toch. Er moest vier weken tussen de eerste en de tweede prik zitten en dat is het geval.” En zo mocht het drietal dus allemaal naar binnen voor een prik. “Was helemaal niet erg”, stelt Douwe na afloop. “Viel reuze mee”, beaamt ook Tess.