Afbeelding
Foto: Remko Vermunt

Prikbus parkeert in Bergen op Zoom: ‘Mijn ouders wilden het heel graag, dus ik doe het eigenlijk voor hen’

Door: Remko Vermunt Algemeen

BERGEN OP ZOOM - De 22-jarige Annick Poldermans uit Heerle is afgelopen week, samen met haar moeder, naar het Zonneplein in Bergen op Zoom gekomen om haar prik te halen. Terwijl dochter zichzelf aanmeldt bij de balie, kijkt moeder Marie toch licht gespannen een beetje toe.

“We zijn met het hele gezin al volledig gevaccineerd alleen Annick is nog niet geprikt. Ze had al eerder gevaccineerd kunnen zijn, maar dan moest ze naar Schiedam of Rotterdam of het kwam allemaal niet uit met haar werk. Wellicht dat ze dichterbij terecht had gekund, maar dan moest je weer gaan bellen. Het was moeilijk om contact te krijgen, dus dit is ideaal. We konden nu hier terecht en we hoefden geen afspraak te maken”, vertelt Marie Poldermans.

Na het invullen van de nodige papieren, het afgeven van het paspoort en de administratieve check, is Annick klaar om geprikt te worden. Ondertussen gaat moeder Maria even boodschappen doen. Na een paar minuten komt Annick weer naar buiten en mag ze plaats nemen op de stoeltjes buiten de bus die door middel van een tent droog worden gehouden.

“Het was wel pijnlijk”, vertelt Annick als ze uit de bus komt. “Ik ben heel bang voor prikken, dus ik had er al geen zin in.” Toch is ze vandaag gegaan. “Mijn ouders wilden het heel graag, dus ik doe het eigenlijk voor hen. Mij maakte het eigenlijk niet zoveel uit.” Om er maar in één keer vanaf te zijn, heeft Annick wel gekozen voor Jansen. “Dan ben ik nu gelukkig klaar.