Hoe wint zwart?
Hoe wint zwart? Foto: Bergen op Zoomse Schaakvereniging

Berend Ruben wint zomerschaak augustus

BERGEN OP ZOOM - In het augustustoernooi van de Bergen op Zoomse Schaakvereniging BSV werden afgelopen vrijdag de laatste twee ronden gespeeld. Berend Ruben won zijn laatste twee partijen, en behield zo zijn eerste plaats.


In ronde 7 verloor René Punt van Berend Ruben, en Robert Huizer verloor van Rob Hopman-Been. Bas van de Putte en Wesley Hopmans speelden remise. Pieter-Jan Demmers verloor van Erik Ruben, terwijl Bert van der Linden verloor van Ton van Vliet. Henk van Houten won van Alexander van ‘t Hoff, en Marius Lodder won van Kees de Looff.

In ronde 8 verloor Wesley Hopmans van Berend Ruben, Rob Hopman-Been won van René Punt. Erik Ruben verloor van Robert Huizer, en Marius Lodder verloor van Bas van de Putte. Bert van der Linden verloor van Pieter-Jan Demmers, en Alexander van ‘t Hoff verloor van Kees de Looff.

Dit leidt tot de volgende eindstand: Berend Ruben wint het toernooi met 151,5 punten, Rob Hopman-Been is tweede geworden met 146,3 punten. Robert Huizer volgt op enige afstand, met 129,2 punten. In totaal speelden er in het augustustoernooi 19 schakers mee.


Programma

Op vrijdag 27 augustus speelt BSV een intern rapidtoernooi.


Schaakprobleem

Vorige week is het nieuwe schaakprobleem niet in alle edities geplaatst, daarom volgt het probleem hierbij nogmaals. Dit schaakprobleem komt uit een partij op hoog niveau, tussen Hao Wang en Anish Giri, uit het Kandidatentoernooi 2020. Hoe wint zwart?[n]