Afbeelding
Foto: Gea Vriens

De broers Hans en Cor de Haas maken dit weekend goed gebruik van de mogelijkheid om wat monumentale panden in Bergen op Zoom te bezoeken. Samen zijn ze twee dagen op pad om te genieten van de mooie gebouwen.


De broers hebben al het één en ander bezocht op zaterdag. Zo zijn ze naar de Gemcast geweest en hebben ze de Gevangenenpoort en het Ravelijn bezocht. Cor vertelt: "we hebben ook al eens meegelopen met de stadswandelling met een gids en ook de bierwandeling was erg leuk om te doen". Hoewel ze al best wat gebouwen in Bergen op Zoom kennen gaan ze er toch steeds op uit tijdens de monumentendagen. "Je ontdekt en hoort steeds weer iets nieuws en dat maakt het leuk en interessant", vertelt Hans. 

Het Markiezenhof vinden ze allebei erg mooi en daar gaan ze dan ook zeker nog naar toe. Ook het Hof van Asselbergs vinden ze prachtig. Dat is een vestingkelder die onder de grond ligt en ontzettend interessant is om te bekijken en de verhalen te horen over de geschiedenis van de kelder. "Zondag gaan we richting Halsteren en brengen we nog een bezoek aan Fort de Roovere waar de Borgerij Berghen opden Zoom nog een paar demonstraties geeft, ook dat is zeker de moeite waard om te gaan bekijken", vinden de beide broers. [n]