Historische StadsMoestuin
Historische StadsMoestuin Foto: Jolande Vermaas

Rondleidingen Historische StadsMoestuin

BERGEN OP ZOOM - Weet u wat Brave Hendrik is en heeft u wel eens een ui door de tuin zien lopen? Nee? Dan willen wij u graag uitnodigen voor een rondleiding in de Historische StadsMoestuin. 


Deze bevindt zich in de Beeldentuin van het Markiezenhof in Bergen op Zoom. Veel mensen hebben deze natuurlijke tuin nog nooit gezien of er zelfs nog nooit van gehoord.


Verschillende planten

Vier vrijwilligers verzorgen de tuin in een uurtje per week. Er zijn allerlei verschillende planten te vinden. Oca, Meekrap, Aardpeer, Japanse Andoorn  maar ook Rode Kool en Prei. En we hebben ook veel kruiden en zelfs fruitbomen. 


Tuindieren

We hebben ook tuindieren. Naast alle beestjes in de grond, die voor de wortels van onze planten zorgen, hebben we ook een bijenvolk, dat ons helpt met de bestuiving. We gebruiken natuurlijk geen chemische bestrijdingsmiddelen of kunstmest.


Markiezenthee

De groenten worden gebruikt door een paar restaurants in de buurt. Wij zelf nemen ook wel eens iets mee voor thuis, maar we maken ook Markiezenthee en zalf om te verkopen. En ook verkopen we honing, zolang de voorraad strekt.


Rondleidingen

Helaas gaat Bergen op Zicht op 18 september niet door. Daar wilden we over de Historische StadsMoestuin in Bergen op Zoom vertellen. Maar op zaterdagmiddag 18 september gaan we toch drie rondleidingen verzorgen. Om 12 uur, 13.30 uur en om 15.00 uur. We sluiten de rondleiding af met een kleine proeverij van de Markiezenthee en enkele gerechtjes uit de tuin. Mocht deze datum u niet schikken, dan kunt u met een groep altijd een rondleiding op een andere dag aanvragen. 


Aanmelden

U kunt zich aanmelden bij Jolande Vermaas j-vermaas@home.nl 06-1205 1272. Er wordt een kleine bijdrage gevraagd voor het in stand houden van de tuin. Kinderen mogen gratis mee. U kunt uw bijdrage vooraf betalen met een tikkie. Per rondleiding is er maar plaats voor 10 personen, dus reserveer op tijd.[n]