Afbeelding

SynapsZ komt met nieuwe expositie: Bruut Natuur

Door: Remko Vermunt Algemeen

BERGEN OP ZOOM - Kunstenaarscollectief SynapsZ organiseert op zaterdag 16 oktober de opening van hun nieuwste expositie: Bruut Natuur. Dat gaat plaatsvinden om 15.00 uur in Gallery Lukisan. De opening begint met een welkomstwoord van voorzitter Jan Slokkers, gevolgd door de officiĆ«le opening door jazz- en kunsthistoricus Tom Goosen. 

Op deze expositie, die loopt tot 28 november, is werk te zien van de SynapsZ-leden Els van Egeraat, Petra Kwaadgras, Fred de Ron, Gerard Huisintveld en Hans Oerlemans en van gastkunstenaars Katja Tempelaars (keramische objecten), Frank van Es (fotografie) en Rob Musters (illustraties, observaties). Tevens wordt van de Indonesische kunstenaar Ayu Arista Murti een object geĆ«xposeerd. 

Geheel in overeenstemming met het thema heeft de expositie een organisch/dynamisch karakter. Via een proces van groei en aftakeling wisselt deze expositie steeds van vorm en inhoud. Dat geldt ook voor de gratis toegankelijke bijeenkomsten die op zondagmiddag om 15.00 uur beginnen. Vanaf 24 oktober is er iedere zondag tot en met 28 november een bijzondere performance te zien. Van een boekpresentatie tot een dansvoorstelling. Verder op diverse momenten onaangekondigde performances, uitgevoerd door de verschillende hoedanig- en persoonlijkheden van Gerard Huisintveld.

SynapsZ verwelkomt kunstliefhebbers graag tijdens de opening en/of tijdens een van de andere expo-weekenden in Gallery Lukisan, Moeregrebstraat 72 Bergen op Zoom. Openingstijden: Woensdag t/m Zondag, van 11.00u tot 17.00u. In verband met de te verwachten drukte tijdens de opening zijn zij wel genoodzaakt een Coronapas-check te doen. Kijk voor meer informatie op https://lukisan.art/.