Officiële opening vernieuwd gebouw.
Officiële opening vernieuwd gebouw. Foto: Daltonbasisschool De Welle

Opening vernieuwd gebouw Daltonbasisschool De Welle

Algemeen

BERGEN OP ZOOM- Het gebouw van Daltonbasisschool De Welle werd afgelopen vrijdag officieel geopend door Cynthia Rombouts, directeur van Daltonbasisschool De Welle, en door Meneer Frans en Saartje van het online televisieprogramma Simsala Saartje.

Na de zomervakantie konden de leerlingen al starten in het totaal vernieuwde gebouw. De afgelopen weken zijn de puntjes op de i gezet, waardoor het gebouw helemaal klaar was voor de opening.
De leerlingen ervaren het gebouw als een licht en rustig gebouw waarin veel ruimte is om te leren en samen te werken. Doordat alle ruimten door het gebruik van grote deuren met elkaar verbonden zijn, kunnen de leerlingen nog gemakkelijker groepoverstijgend met elkaar werken.
In de nieuwe keuken, die het hart vormt van de school, kunnen leerlingen straks in groepjes gaan koken.  

Binnenklimaat
In het vernieuwde gebouw is het binnenklimaat verbeterd waardoor de leerlingen in een gezonde omgeving kunnen werken. Bij het energiezuiniger maken van het gebouw is er ook aan het klimaat gedacht. Het gebouw is extra geïsoleerd en er zijn zonnepanelen op het dak van De Welle aangebracht. Dat de leerlingen trots zijn op hun nieuwe gebouw en hun school was wel te zien tijdens de rondleidingen die zij gedurende de middag na de officiële opening hebben gegeven.