Afbeelding
Foto: Linda Bogers

Kinderboekenweek: ‘Je kan met zo’n thema lekker in boeken duiken’

Door: Remko Vermunt Algemeen

BERGEN OP ZOOM - Burgemeester Frank Petter heeft afgelopen week een bezoek gebracht aan groep 7 van Basisschool De Noordster. Dat gebeurde in het kader van de landelijke Kinderboekenweek die dit jaar in het thema staat van ‘Worden wat je wil’.

“Wij vinden meedoen aan de Kinderboekenweek van belang, omdat je dan binnen een bepaald thema lekker in boeken kunt duiken met de kinderen. Ook kun je zo’n thema mooi uitbreiden met sprekers”, legt Linda Bogers uit. In elke klas van De Noordster kwam dan ook een genodigde vertellen over zijn of haar beroep. Zo kwam er onder andere een kok langs, maar ook een verpleegkundige, de wijkagent, een hondentrainer, een kunstenaar en dus ook burgemeester Petter.

De kinderen waren wat gespannen en hadden een emmer vol vragen voorbereid. Hoe laat begint uw werk? Hoe word je burgemeester? Neemt u eigen boterhammen mee wanneer u gaat werken? Doet u aan sport? Heeft u huisdieren? Verdient u veel en heeft u een grote auto en een groot huis? Kent u mijn vader? De kinderen zijn een hoop te weten gekomen, zoals dat er geen ‘burgemeesterschool’ bestaat, hoe dan wel burgemeester te worden, dat de ketting echt goud is, de vele taken van een burgemeester en nog veel meer. En het leukste aan burgemeester zijn? “Veel contact hebben met mensen, dat vind ik er zo mooi aan. Zoals nu bij jullie in de klas. Jullie zijn de toekomst, maak er wat moois van! En wel even naar me toe komen in de stad he als je me tegenkomt. “ [n]

Burgemeester Frank Petter