Afbeelding
Foto: Remko Vermunt

Kinderboekenweek: ‘Lezen is enorm belangrijk voor de ontwikkeling van een kind’

Door: Remko Vermunt Algemeen

BERGEN OP ZOOM - De Kinderboekenweek is altijd een feestje. Dat stelt Ad Quist van de gelijknamige boekhandel in de Fortuinstraat in Bergen op Zoom. “Er is altijd veel interesse voor de Kinderboekenweek.

“Lezen onder kinderen is enorm belangrijk en daarom is het fijn dat er een Kinderboekenweek is om dat extra te stimuleren”, vertelt Ad Quist. “Ouders haken daar gelukkig goed op aan. Lezen is ontzettend belangrijk voor de ontwikkeling van een kind. Het is belangrijk voor hun verbeelding, voor hun taalontwikkeling, maar ook voor de rust.” Ad probeert dan ook, naast de Kinderboekenweek, geregeld activiteiten te organiseren voor kinderen. “Dat heeft even stilgelegen door de maatregelen, maar zaterdag komt bijvoorbeeld schrijfster Monique van den Hout uit Tholen vertellen over haar nieuwste boek ‘Charlie’.” 

Ad merkt zelf, gelukkig, dat kinderen zijn boekhandel nog steeds weten te vinden met hun ouders. “Wat nu veel verkoopt is bijvoorbeeld ‘Gozert’ van Pieter Koolwijk die afgelopen week de Gouden Griffel heeft gewonnen en ‘Hele verhalen van een halve soldaat’ van Benny Lindelauf die de Gouden Penseel heeft gewonnen. Je merkt meteen dat ouders en scholen daarvoor komen, die willen het boek allemaal hebben.” Tot en met zaterdag geldt nog de speciale actie rondom de Kinderenboekenweek. Kinderen krijgen bij besteding van 12,50 euro gratis het Kinderboekenweekgeschenk mee. Dit jaar is dat ‘Tiril en de toverdrank’, geschreven door Bette Westera.