De hoogste teams van TFS'57-BBV spelen met veren badmintonshuttles.
De hoogste teams van TFS'57-BBV spelen met veren badmintonshuttles. Foto: TFS'57

Badminton Bergen op Zoom competitie en cursus

BERGEN OP ZOOM - In de vierde speelronde van competitieseizoen 2021-2022 deden de badmintonteams van Bergen op Zoom goede zaken. Zoals eerder bericht zijn de teams dit seizoen samengesteld uit spelers van TFS'57 en BBV: een sportieve match tussen twee Bergse clubs die goed bevalt. Ook de minicursus badminton is aangevangen: er is veel belangstelling voor deze laagdrempelige kennismaking met de badmintonsport.


Team 2 nam het zondagochtend 10 oktober op tegen Batho 1 uit Tholen. In Sportcentrum De Karmel werd het een indrukwekkende 8-0 overwinning voor dit zesde divisieteam. Invaller Ricardo Koens tekende voor drie punten, al gaf de tegenstander op voorhand ook drie punten cadeau door met slechts één dame vanaf het eiland naar Bergen op Zoom te reizen. Een sportieve domper: het vrouwendubbel, de tweede vrouwenenkel en het tweede gemengddubbel konden hierdoor niet gespeeld worden.


Team 3

Het derde team van TFS'57 werd voor een andere uitdaging gesteld: in de zevende divisie speelden zij een thuiswedstrijd tegen Ribad 6 uit Ridderkerk. Jack Schouteren en Wilfried Willemen wonnen eenvoudig het mannendubbel, Monique de Laet deed hetzelfde als tweede vrouwenenkel en Jack herhaalde dat kunstje in het gemengddubbel met Astrid Looij. De overige partijen vielen ten deel aan de Zuid-Hollanders: 3-5 verlies, maar alsnog een plezierige badmintonochtend.


Team 4

Vanuit Maasdam kwam Smashing 3 naar Bergen op Zoom om de rackets te kruisen met team 4 in de negende divisie. Dat resulteerde in zeven afgetekende overwinningen voor de bezoekers. Karin van Broekhoven liet zien dat ze niet zomaar opgeeft en ze was zondagmorgen de enige thuisspeler die een gamepunt pakte. Eindstand: 0-8 voor de tegenstander en ongetwijfeld genoeg inspiratie voor de volgende speelronde.


Mannenteam

Het mannenteam van TFS'57 had nog wat goed te maken na de 1-7 winstblamage van een speelronde eerder. Kopman Jeffry Schouteren liet toen de grootste steek vallen en had daarom invaller Ruben Bax genegen gevonden orde op zaken te stellen. Zo geschiedde ook tegen Drop Shot M2 uit Den Haag. De drie driesetters (in het bijzonder student Lars Kruidenier zocht de grens op met 23-21 in de derde game) gaven stof tot nadenken. Wél 8-0 winst voor de Bergse multinationale equipe.


Minicursus badminton

Inmiddels is de minicursus badminton van start gegaan en gediplomeerd trainer Erik Helleman is enthousiast over de belangstelling: mannen en vrouwen van verschillende leeftijd hebben zich inmiddels aangesloten. Aanmelden is nog steeds mogelijk: stuur een e-mail naar probeer@tfs57.nl met naam en leeftijd en we nemen contact met je op. 

Op tfs57.nl/kennismaken en op bbv69.nl vind je alle informatie over Badminton in Bergen op Zoom.[n]