Afbeelding
Foto: Remko Vermunt

Coming Out Day: Faurestraat hangt massaal regenboogvlag buiten

Door: Remko Vermunt Algemeen

BERGEN OP ZOOM - Bewoners van de Faurestraat in Bergen op Zoom hebben vandaag massaal de regenboogvlag gehesen. Dat doen ze in het kader van de Internationale Coming-out Day.

“Door de regenboogvlag te hijsen vragen we op deze dag aandacht voor de acceptatie van LHBTIQ+-personen. Dat is enorm belangrijk, want iedereen moet zich geaccepteerd en veilig voelen”, stelt straatbewoner Jeroen Schrauwen. 

Op Coming-Outdag, die jaarlijks op 11 oktober plaatsvindt, wordt aandacht besteed aan het moment dat een lesbienne, homo, biseksueel of transgender openlijk voor zijn of haar seksuele geaardheid of genderidentiteit uitkomt: het uit de kast komen oftewel de coming-out.

“Zelf heb ik het geluk dat ik al heel lang mezelf kan en mag zijn. Familie, vrienden en collega’s hebben me altijd geaccepteerd zoals ik ben. Ik heb een lieve man en zijn mooie meiden hebben al vanaf het begin mij geaccepteerd als vriend van hun papa”, legt Schrauwen uit. “Echter geldt dat niet voor iedereen. Daarom is Coming-out day nog zo hard nodig!”

Mede vanwege de ligging van hun straat, tussen drie middelbare scholen, hopen de straatbewoners een bijdrage te leveren aan het bewustzijn van scholieren.