Jeugdteam van TTV Het Markiezaat op titelkoers

BERGEN OP ZOOM - Na vier gespeelde wedstrijden staat het eerste jeugdteam van TTV Het Markiezaat ruim bovenaan! Pepijn, Lisa, Ferre en Olivier staan 12 punten los van de nummer twee in hun poule. Met nog vier te spelen wedstrijden hebben we er alle vertrouwen in dat ze nog voor de laatste speelronde kampioen zullen zijn!


De ambities van het eerste seniorenteam zijn iets meer bescheiden en richt zich vooral op behoud. Afgelopen weekend ging de reis richting Middelburg waar het doel was om zoveel mogelijk punten mee te nemen tegen de nummer 2 uit de competitie. Op voorhand geen makkelijke opgave. Zeker gezien de spelers die bij de tegenstander waren opgesteld (Rini Kasse, Emiel de Rijke en Wilmer Jacobs). Omdat Sjoerd nog steeds geblesseerd is speelden Jacco, Peter en Hannah.

Jacco wist 2 punten op het scorebord te zetten en verloor zijn laatste wedstrijd met 13-11 in de beslissende game. Hij kwam 9-6 voor stond dus daar had meer in gezeten. Hetzelfde verhaal gold voor Peter. Hij verloor in de beslissende game met 11-9 van Wilmer. Peter bleef uiteindelijk op één winstpartij steken. Ook Hannah verloor maar net van Wilmer en wist net als Peter alleen van Emiel te winnen.

In het dubbelspel begonnen Jacco en Peter voortvarend door de eerste twee games te winnen. Helaas ging ook deze wedstrijd nog in vijf games naar de tegenstander, waardoor er aan het eind van de avond een 6-4 nederlaag voor ons team op het scorebord stond. Op voorhand een mooie uitslag maar gezien het wedstrijdverloop was een gelijkspel of meer terecht geweest.

De directe concurrentie behaalde dezelfde uitslag waardoor het gat met de achtervolger twee punten in het voordeel van Het Markiezaat blijft. Volgende week staat Belcrum op het programma. Zij staan onderaan en dus gaan onze spelers er alles aan doen om de voorsprong proberen uit te breiden!


Senioren
TTC Middelburg 2-Het Markiezaat 1 6-4
Smash '76 2-Het Markiezaat 2 7-3
The Back Hands 4-Het Markiezaat 3 4-6
Kerkwerve 2-Het Markiezaat 4 5-5
Tanaka 5-Het Markiezaat 5 3 -7
The Back Hands 8-Het Markiezaat 6 2-8

Junioren
Het Markiezaat 1-SAR '72 2 8-2
Het Markiezaat 2-TTC Middelburg 3 4-6
Het Markiezaat 3-TCO '78 2 6-4

Ook interesse om te tafeltennissen? Neem een kijkje op onze website www.ttvhetmarkiezaat.nl![n]