Tafeltennisvereniging Het Markiezaat team 1 en 2

BERGEN OP ZOOM - Het eerste team van TTV Het Markiezaat moest op bezoek bij TTV Belcrum. Deze Bredase club staat onderaan en dus was het belangrijk om een grote uitslag te behalen. Helaas had het noodlot weer toegeslagen want Hannah haar blessure speelde weer op. Hierdoor mochten Jacco en Peter op pad met invaller Pieter Baas.


Pieter deed zijn achternaam eer aan en was twee keer dicht bij een winstpartij. Helaas gaf de ervaring op dit hogere niveau steeds de doorslag naar de heren van Belcrum. Jacco deed wat van hem verwacht werd en won al zijn wedstrijden.

Ook Peter was erg dichtbij om al zijn wedstrijden in winst om te zetten. Jammer genoeg liet hij Marco Stad ontglippen in de vijfde game. Het dubbel van Jacco/Peter is nog erg wisselvallig en ging in vier games verloren, waardoor er een 5-5 gelijkspel op het scorebord kwam.

Op de helft van de competitie is het erg spannend en lijken maar liefst vier teams te gaan strijden voor plaatsen 2 tot en met 5.


Team 2

Team 2 speelde in en tegen Arnemuiden. Een geduchte tegenstander. 

Er werd op voorhand dan ook gehoopt op een gelijkspel. 

Thomas Nipius zette echter de positieve toon door in drie games te winnen van Thijs Vleugel. 

Danny Bogers speelde vervolgens één van zijn beste competitiewedstrijden ooit. 

Met een schitterende mix van tactiek en techniek wist hij op overtuigende wijze van Arnold de Gier te winnen. Erik van Broekhoven speelde ook sterk, maar wist helaas op de beslissende momenten niet door te pakken. Hij verloor dan ook van Mark Riemens.

Het dubbel was erg mooi voor de neutrale toeschouwer, maar jammer genoeg trokken Danny en Thomas na vijf games aan het kortste eind. Met een 2-2 stand op het bord werd duidelijk dat het een spannende avond zou worden. Aan het eind van de avond kwam Danny ongeslagen uit de strijd. 

Geïnspireerd door Danny wist ook Thomas zijn enkelpartij tegen Riemens naar zich toe te trekken en twee winstpartijen te noteren. Erik bleef sterk spelen en won de laatste wedstrijd van de avond.

De Markiezaat-spelers gingen met een onverwachte, maar zeer verdiende 6-4 overwinnen terug richting de Markiezenstad![n]