Afbeelding

Pascal van Eijck: ‘Scouting heeft het imago van veel dingen in de natuur doen’

Door: Remko Vermunt Algemeen

BERGEN OP ZOOM - Scouting Markiezaatsgroep heeft afgelopen zaterdag een avontuurlijke dag vol activiteiten en spellen georganiseerd. Kinderen van 6 tot en met 12 jaar konden op een laagdrempelige manier kennismaken met de scouting. Daarnaast konden ze verschillende prijzen winnen én geld ophalen voor het goede doel.

De 23-jarige Pascal van Eijck woont momenteel in een studentenhuis in Amstelveen, maar hij komt oorspronkelijk uit Bergen op Zoom. Al sinds zijn zesde is hij lid van de Markiezaatsgroep en sinds zijn achttiende is hij Welpenleider. Tot zijn taken behoren het maken, voorbereiden, uitvoeren en evalueren van programma’s en kampen. “Ook het begeleiden van jeugdleden in hun persoonlijke ontwikkeling beschouw ik als een belangrijke taak.” 

Op dit moment kent de groep 22 welpen, maar dat kan volgens Pascal enorm fluctueren. “We hebben wel eens gezien dat er 9 kinderen naar de volgende speltak overvlogen en dat we nog met 7 over waren.” Afgelopen zaterdag organiseerde de Markiezaatsgroep een open dag in het thema “Tijd voor Avontuur”. “Alle kinderen waren welkom op ons terrein om hele gave spellen en activiteiten te doen. We willen hiermee mensen meer een beeld geven wat we doen.” 

Want, vaak hebben mensen toch een verkeerd beeld van scouting. “Ik denk dat als je mensen vraagt wat scouting is, de meeste mensen niet veel verder komen dan ‘iets met knopen leggen’. Dat hoort er zeker bij en we maken graag af en toe een brug, vlot of zelfs draaimolen van palen en touwen. Ik denk ook dat scouting een imago heeft van veel dingen buiten in de natuur doen. Deels klopt dat wel, maar het is niet compleet. Scouting is enorm gevarieerd. We draaien ons programma op basis van 8 activiteiten, zoals Uitdagende Scouting Technieken, Buitenleven en Samenleving. Leuk om eens op te zoeken wat de andere zijn!”