Santarun stop bij de Gevangenpoort.
Santarun stop bij de Gevangenpoort. Foto: Rotary de Brabantse wal

Organisatie start met voorbereidingen voor 7e Bourgondische Santarun

Algemeen

BERGEN OP ZOOM - De organisatie van de Bourgondische Santarun heeft besloten om rustig te beginnen aan de organisatie van de zevende editie van deze loop. In goed overleg met het Bergs winterparadijs is besloten om deze zevende editie plaats te laten vinden op zaterdag 18 december 2021 om 14.30 uur vanaf de ijsbaan. 

“Alles is afhankelijk van de coronamaatregelen, maar in goed overleg met de stoppunten in de route moeten we zeker tot een mooie editie kunnen komen”, stelt Joris Völker, voorzitter van de Bourgondische Santarun. “We zijn nu aan het kijken welke stops we in de route kunnen verwerken en welke maatregelen we moeten nemen. Maar het streven is minimaal 12 stops.”

Het thema van dit jaar is 007, oftewel een James Bond-editie. Dit jaar wordt ook weer een award uitgereikt voor de best uitgedoste Santa. De opening is in handen van Huub Hangop. Hij zorgde er al twee keer eerder voor dat het dak er vanaf ging. Samen met SJ Alex zorgt hij voor het vuurwerk. En dat verdient deze editie, want in 2020 moest de organisatie de stekker eruit trekken.

Goede doelen
“We weten dat we nog veel met potlood in de agenda zetten en in goed overleg met het Bergs winterparadijs hopen we tot de juiste invulling te komen. Ook de gemeente betrekken we bij onze plannen. De aanvraag voor de vergunning ligt inmiddels ook bij de gemeente.” De goeden doelen voor dit jaar worden in de komende weken bekendgemaakt. In de afgelopen edities is er al ruim 50.000 Euro bij elkaar gelopen voor de goede doelen.

Uniek
De Santarun is een concept van Rotary Nederland en vind in vele steden plaats. Echter de Bourgondische Santarun is uniek in de wereld. Er is nergens anders een Bourgondische Santarun met minimaal 12 stops en een groots eindfeest. In 2014 werd het concept door Joris Völker en Gerard Worm naar Bergen op Zoom gehaald. En samen met de organisatie werd de Bourgondische santarun bedacht. Voor editie 2021 gokken zij op 400 lopers, maar alles hangt af van de dan geldende maatregelingen. Inschrijven kan via de site www.santarunbergenopzoom.nl.