Het Markiezaat 1 niet te kloppen in eigen huis

BERGEN OP ZOOM - Afgelopen weekend kreeg het eerste team van tafeltennisvereniging Het Markiezaat koploper en grootste kandidaat voor de titel Arnemuiden op bezoek. In de uitwedstrijd werd er nog met 8-2 verloren dus dat voorspelde weinig goeds. Helemaal omdat Sjoerd en Hannah nog aan het revalideren zijn en er dus niet met de sterkste opstelling gespeeld kon worden. Daarom werd Danny Bogers uit team 2 weer opgeroepen om met Jacco en Peter zoveel mogelijk punten binnen te gaan slaan.


Jacco won zijn eerste wedstrijd van de avond eenvoudig van Wilbert Poppe. 

Danny speelde goed tegen de kopman van Arnemuiden, Jeroen de Heide. Jeroen is nog ongeslagen in de competitie en wist in 3 games van Danny te winnen. 

Ook Peter startte uitstekend door van Hackenberg te winnen zodat na 3 wedstrijden al hetzelfde aantal punten was gehaald als in de uitwedstrijd. Ook het dubbel wisten Jacco/Peter binnen te halen en mogelijkheden op een stunt deden zich voor!

Helaas verloor invaller Danny net in 5 games van Poppe. Jacco won erna weer eenvoudig van Hackenberg. Peter had in zijn wedstrijd tegen kopman De Heide kansjes maar verloor 3 games op rij met 2 punten verschil. 

Danny had vervolgens geen grip op het spel van Hackenberg waardoor er een 4-4 stand op het scorebord was gekomen.

Peter zorgde er daarna voor dat het team wederom ongeslagen bleef in eigen huis door van Poppe te winnen en een 5-4 voorspong op het bord te zetten. 

Jacco mocht als laatste tegen zijn oud-teamgenoot De Heide proberen om de winst binnen te halen. De eerste game ging echter eenvoudig naar De Heide, maar Jacco herpakte zich door de 2 opvolgende games weer redelijk eenvoudig naar de kant van Markiezaat te trekken. 

De vierde game ging weer naar Jeroen waardoor, zoals altijd, tussen de 2 oud-teamgenoten en vrienden er weer een beslissende vijfde game aan te pas kwam. Deze ging gelijk op en bij een 10-10 stand werd duidelijk dat net als in de uitwedstrijd de wedstrijd wederom in de 5de game met 2 punten verschil zou worden beslist. 

Helaas voor Markiezaat was het Jeroen die net als de vorige keer de winst binnenhaalde en dus zorgde voor een 5-5 gelijkspel.


Het belooft erg spannend te worden komende weken


Spannende weken

Doordat concurrent Hotak met 9-1 won van ODT (die met een invaller speelden) ging de stand op zijn kop en staat Markiezaat nog net aan de goede kant voor behoud. Met 1 punt voorsprong op ODT, speelt Het Markiezaat volgende week in Roosendaal tegen deze naaste concurrent. Het belooft dus erg spannend te worden de komende weken!


Uitslagen

Senioren
Het Markiezaat 1-Arnemuiden 1 5-5
Het Markiezaat 2 was vrij
Het Markiezaat 3-Smash 1 3-7
Het Markiezaat 4-The Back Hands 5 6-4
Het Markiezaat 5-ODT 7 6-4
Het Markiezaat 6-Yerseke 3 7-3

Junioren
Het Markiezaat 1-SAR '72 2 10-0
Het Markiezaat 2-TTC Middelburg 3 4-6
Het Markiezaat 3 was vrij[n]