Woensdag 3 en 10 november

Beelden in etalage van Kunstforum

9:00 | 

In de etalage aan Zuivelplein 4 heeft Frans de Koning een selectie van zijn werkstukken tentoongesteld. Zijn werk is nog tot eind november te bekijken.


Donderdag 4 november

Thema-ochtend bij het Rozenkruis

10:00 | Lectorium Rosicrucianum

Het Lectorium Rosicrucianum, de Internationale School van het Gouden Rozenkruis, vertegenwoordigt een universeel gnostiek gedachtegoed. In ons centrum in Bergen op Zoom organiseren wij maandelijks thema-ochtenden met steeds een ander onderwerp. Het thema van donderdag 4 november is: Is er leven na de dood? U bent ook vrij om alleen maar een kijkje te nemen in onze uitgebreide bibliotheek. Op donderdag 4 november beginnen we om 10.00-11.30 uur. De toegang is gratis; voor koffie / thee wordt gezorgd. Lectorium Rosicrucianum, Blauwehandstraat 21, Bergen op Zoom, http://www.rozenkruis.nl/bergen-op-zoom.


Contactochtend voor mensen met MS

10:30 | 'T Appeltje

Heb jij MS? Wil je in contact komen met mensen met MS? Wil je jouw ervaringen delen? Kom dan naar onze bijeenkomst. De bijeenkomst is gratis en wordt georganiseerd door MS Vereniging Nederland regio Brabant-West. Graag aanmelden via: secretariaat.msvn.brabantwest@gmail.com.Voor meer informatie: https://msvereniging.nl/regios/brabant-west/


Zaterdag 6 november

Kledingruilbeurs Emmauskerk

10:00 | Emmaüskerk

Zaterdag 6 november is er van 10.00 tot 14.00 uur een kledingruilbeurs in de hoofdzaal van de Emmauskerk, Korenberg 90, Bergen op Zoom. Toegang gratis. Heb je nog goed uitziende kleding of schoenen in de kast? Neem het mee naar de kledingruilbeurs op 6 november. De kleding kan ook ingeleverd worden, in de Emmauskerk op zondag 31 oktober van 10.45-11.15 uur of vrijdag 5 november van 10.00-12.00 uur en 19.00-20.30 uur. Een paar korte regels: lever alleen kleding in die schoon en heel is; graag van tevoren sorteren op maat; alle kleding is gratis, maar we houden niet van graaicultuur; neem dus alleen kleding mee naar huis die je ook echt kunt gebruiken; de kleding die overblijft geven we aan een goed doel.

 

Open Kerk Sint-Martinuskerk Halsteren

11:00 | Martinuskerk

Zaterdag 6 november is er weer Open Kerk. Deze dag is het in het teken van St. Maarten, het is nl. al bijna 11 november! Speciaal voor de kinderen: “Kom en hoor en kijk naar het verhaal van St. Maarten! Doe mee met de quiz, wat weet je al van hem? En: iedereen mag een lampionnetje knutselen! Ook is er vandaag weer het ‘Rondje Halsteren’: een gids van de heemkundekring neemt u mee langs enkele historische plaatsen en gebouwen in het dorp, incl. onze kerk en vertelt u alles wat u wilt weten. Deze wandeling staat ook in het teken van St. Maarten, en begint om 11.30 uur.

 

Zondag 7 november

IVN excursie op Landgoed Zoomland

10:00 | 

Benieuwd naar de geschiedenis van landgoed Zoomland? Wel eens gehoord van Goeree, de Zeezuyper, Hengstmeer of het Keutelmeer? Waar komen deze namen vandaan? Landgoed Zoomland kent een eeuwenlange geschiedenis van turfwinning, landgoederen, jacht, maar ook tuinbouw en veeteelt. Er zijn nog restanten te vinden van o.a. één van de landgoederen. De oude bossen met veel dood hout zijn een goede voedingsbodem voor schimmels en paddenstoelen die nu in de herfst volop te aanschouwen zijn. Nieuwsgierig geworden naar dit mooie gebied of het weer eens met andere ogen willen bekijken? Dit kan tijdens de wandeling samen met een natuurgids. Ook een mooie gelegenheid de expositieruimte te bekijken op het Natuurpodium. Kom in dat geval een kwartiertje eerder of ga na de wandeling nog een kijkje nemen. Excursie is op zondag 7 november van 10 uur tot 12 uur. Deelname is gratis. Start vanaf Natuurpodium, Boslustweg 1, Bergen op Zoom.


Najaarsconcert 2021 door Hét Concertkoor

15:30 | 

Zodra er weer repetities mochten plaatsvinden, is Hét Concertkoor verder gegaan waar het op 13 maart 2020 mee moesten stoppen: met de voorbereidingen voor het eerste concert sinds 7 december 2019, ook toen in Theater de Maagd. Na op de kop af één jaar en elf maanden staat het koor daar eindelijk weer met een concertprogramma oorspronkelijk bedoeld voor het Beethovenjaar 2020. Alles is overigens hetzelfde gebleven zoals we het voor het concert van mei 2020 gepland was: een concert met dezelfde solisten, hetzelfde orkest en vooral met hetzelfde programma: Beethovens Mis in C en Mozarts Requiem (in de versie van Richard Maunder). De medewerkende solisten zijn: Tetiana Yefimenko – sopraan, Yulia Postavnichaya – mezzosopraan, Charlotte Stoppelenburg – alt, Alex Vermeulen – tenor, Julian Hartman – bas. Het Amsterdam Mendelssohn Chamber Orchestra zal koor en solisten wederom begeleiden. De algehele leiding is in handen van André Telderman. De toegangskaarten zijn online te bestellen via www.demaagd.nl of via tel. 0164-210112.


Orgelconcert door Jamie de Goei

16:00 | Gertrudiskerk

Op zondagmiddag 7 november is er in het aanbod van de Gertrudis Cultuurstichting weer een orgelconcert in de Gertrudiskerk van Bergen op Zoom. De concertgever deze keer is de organist Jamie de Goei. Het Ibach-orgel klinkt in een programma met werken van W.A. Mozart (de Fantasie KV 608) en van F. Mendelssohn-Bartholdy (de bekende orgelsonate no. 3 en uit diens opus 35 twee Preludiums en Fuga's in een bewerking van R. de Lange en van de concertgever zelf). Voorts is er orgelmuziek van J. Brahms en R. Schumann uit de bouwtijd van het Ibach-orgel. Van laatstgenoemde componisten klinken respectievelijk koraalvoorspelen en de Toccata opus 7. Met muziek van Sigfrid Karg-Elert (1877-1933) wordt het programma besloten. Na enkele koraalvoorspelen (o.a. "Schmücke dich, o liebe Seele) klinkt van deze minder bekende componist tenslotte de feestelijke ‘Marche Triomphale "Nun danket alle Gott'”. Het concert in de Gertrudiskerk vindt plaats op zondagmiddag 7 november om 16.00 uur. De gebruikte kerkingang is die aan de Kerkstraat.

 

Dinsdag 9 november

Bingomiddag

13:00 | Gemeenschapshuis St. Antonius

Op dinsdag 9 november organiseert KBO Lepelstraat haar maandelijkse bingo in Gemeenschapshuis St. Antonius, Kerkstraat 84 in Lepelstraat. Echter wel in samenspraak met de beheerder van het gemeenschapshuis en volgens de geldende regels van het RIVM. Dat betekent bij binnenkomst zal worden gevraagd naar uw QR- code of een ander bewijs dat u gevaccineerd bent. Wij hopen op uw begrip hiervoor. Vanaf 13.00 uur kunt u uw kaarten kopen en vanaf 13.30 uur rollen de ballen. Er worden 10 rondes gespeeld, met per ronde een geldprijs van respectievelijk €5,00, €10,00 en €15,00. Tevens is er een extra superronde met een hoofdprijs van € 30,00. Er zijn 2 rondes waarbij er gespeeld wordt om een "boodschappen” tegoedbon ad €10,00, waarvoor aparte kaarten gekocht moeten worden.De bingo is voor iedereen toegankelijk.