Hofconcert Musica del Seicento.
Hofconcert Musica del Seicento. Foto: Markiezenhof

Musica del Seisento geeft Hofconcert in Markiezenhof

Sport en vereniging

BERGEN OP ZOOM - Musica del Seisento, stichting voor oude muziek, geeft weer een prachtig Hofconcert in het Markiezenhof. Alsof je bij de Markies te gast bent: dat gevoel krijg je bij Rendez-vous à la Cour des Marquis op zaterdag 20 november, aanvang 19.15 uur.

De Hofzaal biedt een toepasselijke entourage. Met zang en heldere klanken op luit, theorbe en viola da gamba nemen drie meesters in de oude muziek het publiek mee naar de sfeer van toen. Iris de Koomen, Margriet Verzijl en Marco de Souza brengen Franse hofmuziek uit de 14e, 16e en 17e eeuw.

Sfeervolle ambiance

In de warme akoestiek van de Hofzaal, omringd door de glas-in-lood ramen met rode luiken en met de imposante Christoffelschouw als decor komt het concert Rendez-Vous à la Cour des Marquis volledig tot zijn recht. Iris de Koomen (sopraan), Margriet Verzijl (luit en theorbe) en Marco de Souza (viola da gamba) weten als geen ander de sfeer aan het hof van toen terug te halen. Ze zijn meesters in de oude muziek en met veel succes brachten ze al eerder o.a. het Monteverdi-concert in het stadspaleis van Bergen op Zoom. Elk jaar kiezen ze een ander programma van grote componisten uit diverse eeuwen. Nu hebben ze een Frans programma met werken van Constantijn Huygens (1596-1687), Henri Desmarets (1661-1741), Orlando di Lassus (1532-1594), Jean Philippe Rameau (1683-1764) en Guillaume de Machaut (1300-1377).
Voor het publiek wordt dit een ervaring die je kunt vergelijken met de tijd dat de Heren en Markiezen van Bergen op Zoom hier hun gasten met muziek vermaakten.

Voor info en tickets: www.markiezenhof.nl.