Afbeelding
Foto: Gea Vriens

BERGEN OP ZOOM - Hoewel het nog even spannend was of Sinterklaas echt zou komen afgelopen zaterdag ging het feest gelukkig door en konden de vele kinderen en hun ouders Sinterklaas verwelkomen in de haven van Bergen op Zoom.


DOOR GEA VRIENS

Het was een drukte van belang afgelopen zaterdag aan de Loskade van de Theodorushaven in Bergen op Zoom want Sinterklaas en zijn Pieten kwamen aan vanuit Spanje. Tegen kwart voor twee kwam Pakjesboot 11 de haven ingevaren met aan boord bijna honderd Pieten en natuurlijk Sinterklaas. Rond één uur hadden de eerste kinderen en hun ouders zich al verzameld bij de haven om toch maar niets te hoeven missen. Om de kinderen bezig te houden vertelden Roos en Zoekpiet een verhaal over de cadeautjes die nog gekocht moesten worden. Tussendoor zongen ze liedjes die door de kinderen uit volle borst werden meegezongen.

Sinterklaas werd welkom geheten door Daan Touw, de voorzitter van de Stichting Sint Nicolaas Bergen op Zoom. Daan Touw, die vertelde erg blij te zijn dat Sinterklaas en zijn Pieten veilig waren aangekomen, kreeg van Sinterklaas en Bakpiet een lekkere boterletter. Nadat alle Pieten van boord waren kon de optocht beginnen. Het paard van Sinterklaas stond al klaar en om twee uur vertrok de stoet richting de Grote Markt. Langs de route, die liep via het Boerenverdriet, de Burgemeester Stulemeijerlaan, de Steenbergsestraat en de Fortuinstraat was het een drukte van belang. Veel kinderen waren verkleed als Piet of Sinterklaas en stonden samen met hun ouders en opa en oma vol spanning te wachten op de Sint en zijn Pieten. 

'We vinden het geweldig om in Bergen op Zoom te zijn'

Tijdens de intocht werden er Sinterklaaskranten uitgedeeld en kregen de kinderen heerlijke pepernoten, snoep en mandarijntjes van de Pieten. Ook liepen er verschillende bandjes mee die voor de muziek zorgden, onder andere De Leutige Krabben en natuurlijk de Pietenband. De Gympieten waren ook weer van de partij en lieten hun kunstjes zien. Om drie uur kwam Sinterklaas aan op De Grote Markt die bijna helemaal vol stond met kinderen. Hier werd Sinterklaas welkom geheten door de burgemeester die heel blij was dat Sinterklaas was aangekomen. Kapiteinspiet vertelde: “We hebben een goede reis gehad en vinden het geweldig om in Bergen op Zoom te zijn”. Sinterklaas kreeg van Roos nog een cadeautje, een nieuwe Sinterklaasvlag waar op staat: welkom Sinterklaas.

Feestpiet Jojo zong samen met de kinderen een aantal liedjes. De Hoofdpiet vertelde vervolgens dat het muziekspektakel van zondag door zou gaan maar dat de bezoekers wel moesten blijven zitten. Verder zei Hoofdpiet dat er een leuke speurtocht in de stad is uitgezet. Meer informatie hierover en alle andere activiteiten staan in de Sinterklaaskrant en op de website www.sintboz.nl