Expositie

Beelden in etalage van Kunstforum

9:00 | 

In de etalage aan Fortuinstraat 20 heeft Frans de Koning een selectie van zijn werkstukken tentoongesteld. Frans de Koning is al heel lang bezig met het maken van beelden in diverse harde en zachte soorten steen en hout. Hij maakt zowel figuratief- als abstract werk. Zijn werk is nog tot eind november te bekijken.


 

Zaterdag 20 november

Legpuzzel ruilbeurs

13:30 | Hof van Ram

Het is weer najaar en vroeg donker. Tijd om binnen weer vermaak te zoeken. Tv kijken, lezen maar ook puzzelen is een prettig tijdverdrijf. Heemkundekring Halchterth organiseert in navolging van 2019 weer een legpuzzel ruilbeurs. Hebt u nog puzzels waar u op uit gekeken bent en wilt u weer eens wat andere puzzels, kom dan naar de ruilbeurs in de Hof van Ram. Zaterdag 20 november van 13.30 tot 16.00 uur kunt u terecht in het heemhuis Hof van Ram. Wij volgen de regels van het ministerie en RIVM. Dat betekent iedereen draagt een mondkapje en houdt 1.5 meter afstand. Met de opstelling van de ruiltafels houden we ook 1.5 meter afstand. Wilt u weer nieuwe puzzels voor de komende wintertijd, stap dan gerust binnen bij Heemkundekring Halsteren in de Hof van Ram. Toegang gratis. Hof van Ram, De Beeklaan 29a, Halsteren. Indien deze beurs alsnog geen doorgang zou mogen vinden berichten we dit via social media en de pers.

 

Maandag 22 november

Meespeelavond harmonie EMM

19:30 | Wijkcentrum Eigen Haard

Altijd al willen spelen in een harmonie orkest? Of heb je in het verleden al in een harmonie gespeeld, maar wil je het nu weer oppakken? Kom dan naar onze meespeelavond en speel vrijblijvend met ons mee. Neem vooral je instrument en eventueel een lessenaar mee. Je zult zien hoe gezellig en ontspannend het is om samen muziek te maken. Wij zorgen voor bladmuziek. Harmonie Eendracht Maakt Macht kent een rijke traditie en is het een na oudste harmonie in Bergen op Zoom. We worden ook wel aangeduid als “de Fiel”, verwijzend naar de tijd dat er ook strijkers in ons orkest mespeelden. Laat het vooraf even weten via bestuur@harmonieemm.nl als je denkt te komen of veragen hebt. Het adres is: Wijkcentrum Eigen Haard, Pietr Breugelstraat 23, Bergen op Zoom.


Zaterdag 27 november

Nederland leest: Schrijfwandeling

9:45 | Bibliotheek Het Markiezaat

De Wandelaar van Adriaan van Dis speelt de hoofdrol in Nederland Leest. Hanneke Stuart van Schrijven&Schrappen neemt je daarom mee op zaterdag 27 november voor een schrijfwandeling door Bergen op Zoom. Met leuke schrijfopdrachten voor onderweg. Tijd: 9.45-12.00u, vertrek Kortemeestraat 17. Er kunnen max. 10 volwassenen deelnemen. Kosten is inclusief koffie/thee en een exemplaar van 'De Wandelaar'. Informatie/aanmelden (verplicht): www.bibliotheekwb.nl/nederlandleest2021